Witam! Dzisiaj padła propozycja stworzenia Ligi SWM we Wrocku. Ściągnęliby wtedy dla nas jakieś z ISY jakieś dodatkowe figurki, mapy itp rzeczy. Płatne myślę by było koło 5 zł od osoby. Co Wy na to???
PS Wyjeżdżam dokładnie za 3h i 22 min, więc jeśli nie będę miał dostępu do neta to po prostu nie będę mógł Wam odpisywać
Pozdro Luke
_________________ minisy? -> żal...
Ostatnio zmieniony przez Luke Skywalker 2008-07-28, 19:51, w całości zmieniany 1 raz
Proponuje żeby zrobić coś w kierunku rozpoczęcia ligi we wrocku i nawet mogę zaproponować punktację, powiedzcie czy wam się spodoba.
Zwycięstwo: 3pkt
Remis:2pkt
Przegrana:1pkt
Wygrana w turnieju (chodzi mi o te organizowane w pracowni): 6pkt.
2 miejsce w turnieju: 5pkt
3 miejsce w turnieju: 4pkt
Wygrana patrolu:4pkt
Jeżeli gra się na pkt do ligi trzeba to uzgodnić z przeciwnikiem przed walką. Punkty za walkę można uzyskać tylko w grze z graczem zapisanym w lidze.
Co wy na to?? I myślę że można by już w połowie września wystartować z ligą, tylko Luke musiał by się dogadać z Leszkiem w sprawie nagród.
Podoba mi się. Tylko jest parę nieścisłości:
1) Jak można dostać np. 6 pkt za wygranie turniej jak tylko np. 1 osoba zgodzi się walczyć w lidze.
2) Może dojść do sytuacji w której 2 osoby rozegrają np. 20 pojedynków aby nabić sobie punkty.
3) Ciężko by liczyć punkty za patrole bo to są turnieje for fun z klimatycznymi rozpiskami.
Moje propozycje rozwiązań:
-zrobić coś na kształt tego co było kiedyś, czyli osoby się umawiają na walkę i dostają punkty za zwycięstwo
-ograniczyć do 3 pojedynków z jedną osobą
- jeśli chodzi o patrole to obaj gracze musieliby się zgodzić na zaliczenie tego do ligi
Mimo wszystko nie wiem czy to wyjdzie, ponieważ jedni mają więcej czasu od innych i mogą więcej razy walczyć, ale spróbować można.
_________________ -Czemu usmażyłeś biednego Greedo?
-Pofatyguj się sam zamiast przysyłać mi jełopów! :D
Co do ograniczonych pojedynków popieram. Co do turnieji to myślę że dużo osób z ligi będzie na nie przychodzić, wiec problemu nie powinno być. Ale ogólnie do twoich propozycji się skłaniam.
To kiedy ta liga ruszy to jest szczególnie pytanie do Luke ?? I jakie nagrody będą przewidziane i jak się na to składamy. Proponuję poruszyć ten temat na następnym turnieju bo od dłuższego czasu nie ma o lidze mowy po prostu słuch o niej zaginął
_________________ ''He's all yours, bounty hunter.''-Darth Vader "I' m not such a bad pilot myself"
Niech moc bedzie z Tobą Gość
Ale z tymi patrolami w sumie i tak i tak bez sensu , ponieważ nawet jak pisze Estel
to umówią się dwie osoby o zaliczeni tego do ligi a zrobią jak najlepsze sqady. Więc patrole stracą na przyjemności z grania, bo każdy będzie chciał wygrać.
_________________ Spokój to kłamstwo.
Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
Dzięki zwycięstwu zrywam łańcuchy.