Wysłany: 2008-12-27, 11:22
simo: Uważam, że granie na 100 pkt. bardzo ogranicza możliwości gry taktycznej oraz inwencji w przygotowywaniu składów. Dla mnie sensowna gra w minisy zaczyna się od 150 pkt. Na turnieje 100 punktowe raczej bym nie przychodził.
Bardziej mi się podoba wcześniejsza wersja. Czyli:
MiKaj napisał/a:
150U
200U
200U
150nU
Darth Ewok napisał/a:
marny pomysl mi najbardziej podoba sie propozycja sajka
Sajek napisał/a:
dobra, to może tak...:
200U
200U
150U
200U
200U
150nU
NIe żebym coś mówił Ewok, ale Matitak napisał dokładnie to samo...
Moim zdaniem jest bez sensu ta ankieta, zwłaszcza jej temat, bo jest napisane "na ile pkt. miałby sie odbyc NASTEPNY turniej" a ankieta rozciaga sie na wiecej niz 1 tydzien, poza tym patrzac na ilosc glosow pewnie zaglosowalo DUZO osob ktore nie chodza na turnieje, co czyni ankiete niewiarygodna.
Ja jestem za prawie każdą opcją. Trzeba pomyślec nad składem, nad taktyką możemy grac na 100, 150, 200, ale żeby głosowania były w gryfie.
Johan: Nie zgadzam się z Tobą, moim zdaniem to nie ogranicza ani kreatywności w składach. Sam z tego co kojarze ułożyłeś 2-3 składy i grasz nimi naprzemiennie (ja ułozyłem 1 i gram nim naprzemiennie xD), a na 100 pkt. nie mógłbyś wystawic działek, musiałbyś pomyślec.
Co do możliwości taktycznych zgadzam się są mniejsze, ale dzięki temu trzeba więcej myślec co czyni turniej ciekawszym. (Chociaż pewnie mało kto się z tym zgodzi jeżeli większośc "nowych" użytkowników po wylosowaniu BYE'a mówi "JEST!"... jest przyszedłem na turniej i stracę godzinę żeby patrzec się w sufit...)
Wysłany: 2009-01-02, 14:41
Nie mógłbym wystawić działek? Chcesz się założyć?
Uważam, że w wielu frakcjach najlepsze składy na 100 pkt. nie są zbyt grywalne (choć to tylko teoria, bo zwykle grywam na 200) jak np. Sithowie. Jednak po zastanowieniu myślę, że można by spróbować zagrać raz na 100, a potem się zobaczy.
A to co napisał Matitak i Darth Ewok to nie to samo, zobacz jak to wygląda w rozwinięciu: