Pierwsza runda będzie dotyczyła okresu Wojny Domowej. Przewidywane frakcje to: Imperium, Rebelia, Mandalorianie i Czarne Słońce (Fringowie). Dzisiaj wieczorem postaram się dać mapę galaktyki i listę budynków oraz ogólne zasady.
_________________ Fixer: "More Geonosians incoming!"
Sev: "Great. More bugs, more kills."
Mando są ponadczasowi. Są wszędzie i w każdej erze. A że mało to nie problem. Kwestia tylko wstawienia jakiegoś Boby i przerobienia na Fenna Shyse żeby mieli Mandalora...
Czy w czasie trwania ligi trzeba będzie grać cały czas tylko jednym składem i armią, czy można co bitwę zmieniać i jedno i drugie??? I czy np jak ja gram Rebelią, to czy mogę dodać do składu Fringów, czy teraz są oni traktowani jako osobna frakcja (Czarne Słońce)???
Mnie i Estela nie trzeba się pytać czym gramy, to po prostu wiadomo
Powtarzam pytanie : Czy w czasie trwania ligi trzeba będzie grać cały czas tylko jednym składem i armią, czy można co bitwę zmieniać i jedno i drugie???
a to czemu? Czarne slonce jako osobna Armia powinno nie dosc ze glownie byc wynajmowane przez inych graczy, to jeszcze mysle, ze mogloby zawierac figurki ze wszystkich frakcji: jako wynajetych bodz skorumpowanych.
Takie wynajmowanie mogloby polegac np na oddawiu jakis fiurek ze swojej armii Czarnemu Sloncu, w zamian za wypozyczeine innych na konkretna bitwe.
Np jesli ktos ode mnie chce Rodian Hunt Mastera, to za jego wystawinie bede chcial 2 Szturmowcow do mojej armii.
Wogole Sev, nie wytlumaczyles na jakiej zasadzie beda sie odbywac gry. Ja proponuje tak:
kazdy zaczyna z Armia na jakas okreslona ilosc punktow zlozona wylacznie z figurek jego frakcji. Z tych figurek kazdorazowo przed bitwa, nie znajac skladu przeciwnika, buduje sklad na okreslona ilosc punktow. Jednostki ktore polegna, juz do Armii nie wracaja, ale ranne moga byc wystawiane ponownie.
Na zasadach ktore juz se sam wymysl, np za kontrolowanie jakiejsc planety, bedzie mozna dorekrutowac sobie jednostek za jakis okreslony koszt w punktach.
Fringe, kontrolowani na poczatku wylacznie przez Czarne Slonce moga byc wynajmowani przez kazda inna Armie w zamian za inne jednostki, jak to opisalem wyzej.
Kazdy gracz kiedy w grze straci polowe jednostek, moze sie poddac, lub zaczac uciekac gdzies w okreslone miejsce na mapie (jakis statek, kapsuly ratunkowe itp) w przypadku poddania sie, Figurki wpadaja w niewole i sa przetrzymywane gdzies na jakiejs planecie. w momencie walki w tym miejscu, mozna je bedzie odbic :)
No to byłby dobry pomysł z tym wynajmowaniem, im masz więcej np. kredytów tym więcej możesz wynająć, można by zrobić cennik lub coś takiego.
_________________ Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasjia.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęge.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
Dzięki zwycięstwu zrywam łańcuchy.
appo jeżeli uważasz że zbroja neo crusaderów która maja mandalorianie z dodatku bh jest ponadczasowa, to się MYLISZ. ewentualnie boba fett pasuje do galactic civil war czasów.
LUDZIE, POWOLI Dajcie mi trochę czasu. Jeszcze pracuję nad zasadami i innymi duperelami. Pozwólcie, że najpierw przedstawię zasady, a potem będziemy zmieniać.
_________________ Fixer: "More Geonosians incoming!"
Sev: "Great. More bugs, more kills."