Star Wars Games Strona Główna Star Wars Games
Polskie forum SW Miniatures, SW X-Wing oraz SW PocketModel

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
ForceFCCG

Poprzedni temat «» Następny temat
LISTA FIGUREK
Autor Wiadomość
kenobi1232 


Wiek: 26
Dołączył: 26 Sie 2007
Posty: 119
Skąd: TCZEW
Wysłany: 2007-10-14, 11:03   

sorka :->

ale miałem problemy z forum :-o
 
 
 
Gargooletz 


Allegro nick: gargooletz
Dołączył: 25 Sie 2007
Posty: 86
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2007-10-14, 11:12   

Spoko ;-) To chyba przez to automatyczne scalanie postów. Anyway, Caamasi Noble to totalne nieporozumienie. Wymusi swoją obecność, w każdym składzie - bez niego nie będziesz mógł strzelać do Noble'i wroga, którzy mogą utworzyć mur... No chyba, że eliminować ich jakimiś dzikimi sposobami. Co by tu nie mówić, te brzydale mogą mocno zmienić rozgrywkę.

Cytat:
Trochę nie rozumiem tej zasady diplomat. Mógłby ktoś wytłumaczyć?


No nie można go ukatrupić w żaden normalny sposób (zostają eksplozje po wybuchu rakiety i takie tam). Nie jest legalnym celem. Można sobie z niego robić murki i bezkarnie otwierać drzwi.
_________________
It's not wise to upset a Wookiee.

RS:41/60 (85) - CS:40/60 (85) - RotS:42/60 (82) - UH:31/60 (46) - AT-AT:0/1 - AoE:4/4 (4) - CotF:26/60 (35) - BH:14/60 (16) - A&E:25/60 (32) - R&I:0/24
 
 
Lord Bart 
Sith happens


Allegro nick: Bart985
Wiek: 33
Dołączył: 27 Sie 2007
Posty: 343
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-10-14, 11:46   

:mrgreen:

Współczuję grajacym. Naprawdę. Szczerze :-P
_________________


 
 
 
masterYoda 


Wiek: 25
Dołączył: 25 Sie 2007
Posty: 105
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-10-14, 12:28   

LOL... toż to rozbój w biały dzień :-x . Gdyby nie to, że minisy zbierałem zawsze raczej kolekcjonersko, to moje zbiory chyba by także poszły na Allegro...
 
 
Ki Adi Mundi 


Allegro nick: ki-adi-mundi
Wiek: 32
Dołączył: 25 Sie 2007
Posty: 598
Skąd: Wroclaw
Wysłany: 2007-10-14, 18:05   

hmmm grip Vadera wrescie jest jakos odpowiednio potezny, i bedzie nim mozna sporo namieszac... a i Lightsaber Throw tez juz zaczyna przypominac w efektach ten z Jedi Academy... szkoda ze kosztuje tak duzo Forca, i bez Lobota w skladzie ciezko bedzie to zrobic wiecej niz raz-2x na gre... ale to chyba dobrze, bo inaczej wszyscy poprzedni wymiatacze poszliby do piachu :P

a Noble... ehh... no i moj niezwyciezony sklad zlozony z Ewokow przestal byc niepokonany :( niby jak mam ich wybic? :| dobrze przynajmniej ze kosztuja te swoje 5 pkt, ciezko bedzie ich wrzucic w naprawde duzych ilosciach do skladu bez porzadnego uszczuplenia sil atakujacych :) chociaz ze 5 w ciasnych mapach juz wystarczy...
_________________
szczesliwy posiadacz 73 Ewokow, 52 Ewok Warriorow, 28 Ewok Scoutow, 10 Ewockich Lotni, Lograya i Wicketa :D
populacja plemienia: 165 :D

May the Fur be with You!

Kupie Ewoki wszelkie w ilosciach hurtowych :)
 
 
NaVaR 
Moderator
Tytuł książki



Allegro nick: navarski
Wiek: 80
Dołączył: 24 Sie 2007
Posty: 1253
Skąd: 52°21'N 21°14'E
Wysłany: 2007-10-14, 23:06   

Gargooletz napisał/a:
No nie można go ukatrupić w żaden normalny sposób (zostają eksplozje po wybuchu rakiety i takie tam). Nie jest legalnym celem. Można sobie z niego robić murki i bezkarnie otwierać drzwi.

Wadą rozwiązania jest to że musi ta figurka posiadać linię wzroku do przeciwnika. Jak ją straci to już przestaje być groźna... :]

Pamiętajcie: "Zawsze znajdzie się większa ryba..." :P ;-)
_________________
NaVaR

| navar (at) sith.pl | #GG: 2694679 | NaVaR's Collection | NaVaR's Mini-Shop | NaVaR's Squads
RS:28/60 (54) | CS:6/60 (7) | RotS:10/60 (10) | UH:22/60 (33) | AT-AT:0/1 | AoE:4/4 (5) | CotF:28/60 (44)
BH:19/60 (23) | A&E:9/60 (13) | TFU:8/60 (12) | BoH:0/17 | LotF:22/60 (25) | KotOR:9/60 (13) | TCW:0/40
Galactic Empire: 118 (10) | Sith: 29 | Mandalorian: 17 | Fringe: 62 | YV: 1
Razem: 165/762 (239) - 22%
 
 
 
Gargooletz 


Allegro nick: gargooletz
Dołączył: 25 Sie 2007
Posty: 86
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2007-10-14, 23:12   

No ta, sposoby na tych knypków będą się pojawiać jak grzyby po deszczy, co nie zmienia faktu, że krwi napsuje ta figurka.
_________________
It's not wise to upset a Wookiee.

RS:41/60 (85) - CS:40/60 (85) - RotS:42/60 (82) - UH:31/60 (46) - AT-AT:0/1 - AoE:4/4 (4) - CotF:26/60 (35) - BH:14/60 (16) - A&E:25/60 (32) - R&I:0/24
 
 
NaVaR 
Moderator
Tytuł książki



Allegro nick: navarski
Wiek: 80
Dołączył: 24 Sie 2007
Posty: 1253
Skąd: 52°21'N 21°14'E
Wysłany: 2007-10-15, 11:39   

DantE napisał/a:
Diplomat - This character is not a legal target, and does not count as the nearest enemy, if an enemy without Diplomat is in line of sight. These restrictions apply even to adjacent attackers.

Cytat:
legal target – legalny cel: Postać musi być legalnym celem dla ataku, umiejętności specjalnej czy Mocy. Aktywna postać musi posiadać do niej linię wzroku. Wróg z osłoną nie jest legalnym celem chyba, że jest najbliższą postacią. Jeśli jeden lub więcej wrogów sąsiaduje z postacią, tylko ci wrogowie są legalnymi celami dla tej postaci.

Cytat:
nearest enemy – najbliższy wróg: Najbliższym wrogiem postaci jest najbliższy wróg, którego widzi. Inny wróg, który jest rzeczywiście bliżej, ale poza linią wzroku, nie liczy się jako najbliższy.

Przeanalizowałem sprawę speciala Dyplomata (Diplomat). Doszedłem do jednego wniosku.
Na przykład na jednej linii stoi: Szturmowiec [Drużyna A] (5-6 pól) Caamasi Noble [drużyna B] (2-3 pola) Clone Trooper [drużyna B]. W takim przypadku szturmowiec nie może strzelić do Nobla ale może strzelić do klona, oczywiście Dyplomat daje +4 do obrony klonowi ponieważ jest postacią na linii ognia. Jeśli w drużynie A jest Caamasi Noble i znajdzie się w zasięgu wzroku przeciwnika z Dyplomacją to szturmowiec może strzelić do Caamasiego z drużyny B.
W konsekwencji powoduje to że przeciwnik może sobie wystawić N liczbę Caamasi ale jak się wybije resztę drużyny i nie posiadamy w naszej kogoś ze specjalem Dyplomacja to nie możemy wykończyć reszty drużyny przeciwnika. :|

Gargooletz napisał/a:
Można sobie z niego robić murki i bezkarnie otwierać drzwi.

W pierwszym przypadku się mylisz. Dlaczego :?: Ponieważ ogólne zasady mówią że można strzelać do postaci która jest legalnym i pierwszym celem. Ale zasady z karty znoszą tą regułę względem tej postaci dlatego w podanym przykładzie szturmowiec nie bierze pod uwagę Nobla jako celu.
Ale w drugim przypadku się nie mylisz. Można spokojnie i legalnie otwierać drzwi do czasu aż ktoś nie wystawi innego Dyplomaty. :P
_________________
NaVaR

| navar (at) sith.pl | #GG: 2694679 | NaVaR's Collection | NaVaR's Mini-Shop | NaVaR's Squads
RS:28/60 (54) | CS:6/60 (7) | RotS:10/60 (10) | UH:22/60 (33) | AT-AT:0/1 | AoE:4/4 (5) | CotF:28/60 (44)
BH:19/60 (23) | A&E:9/60 (13) | TFU:8/60 (12) | BoH:0/17 | LotF:22/60 (25) | KotOR:9/60 (13) | TCW:0/40
Galactic Empire: 118 (10) | Sith: 29 | Mandalorian: 17 | Fringe: 62 | YV: 1
Razem: 165/762 (239) - 22%
 
 
 
Gargooletz 


Allegro nick: gargooletz
Dołączył: 25 Sie 2007
Posty: 86
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2007-10-15, 18:43   

NaVaR napisał/a:
Gargooletz napisał/a:

Można sobie z niego robić murki i bezkarnie otwierać drzwi.


W pierwszym przypadku się mylisz. Dlaczego Ponieważ ogólne zasady mówią że można strzelać do postaci która jest legalnym i pierwszym celem. Ale zasady z karty znoszą tą regułę względem tej postaci dlatego w podanym przykładzie szturmowiec nie bierze pod uwagę Nobla jako celu.


Chodziło mi o to, że można zrobić murek i jakiegoś machajkija np. zblokować wianuszkiem Noble'i. I taki delikwent o ile nie ma leapa albo flight jest uziemiony :-D
_________________
It's not wise to upset a Wookiee.

RS:41/60 (85) - CS:40/60 (85) - RotS:42/60 (82) - UH:31/60 (46) - AT-AT:0/1 - AoE:4/4 (4) - CotF:26/60 (35) - BH:14/60 (16) - A&E:25/60 (32) - R&I:0/24
 
 
NaVaR 
Moderator
Tytuł książki



Allegro nick: navarski
Wiek: 80
Dołączył: 24 Sie 2007
Posty: 1253
Skąd: 52°21'N 21°14'E
Wysłany: 2007-10-15, 19:32   

Gargooletz napisał/a:
Chodziło mi o to, że można zrobić murek i jakiegoś machajkija np. zblokować wianuszkiem Noble'i. I taki delikwent o ile nie ma leapa albo flight jest uziemiony :-D

Jeśli chodzi o takie wykorzystanie to może się sprawdzić...
_________________
NaVaR

| navar (at) sith.pl | #GG: 2694679 | NaVaR's Collection | NaVaR's Mini-Shop | NaVaR's Squads
RS:28/60 (54) | CS:6/60 (7) | RotS:10/60 (10) | UH:22/60 (33) | AT-AT:0/1 | AoE:4/4 (5) | CotF:28/60 (44)
BH:19/60 (23) | A&E:9/60 (13) | TFU:8/60 (12) | BoH:0/17 | LotF:22/60 (25) | KotOR:9/60 (13) | TCW:0/40
Galactic Empire: 118 (10) | Sith: 29 | Mandalorian: 17 | Fringe: 62 | YV: 1
Razem: 165/762 (239) - 22%
 
 
 
Gargooletz 


Allegro nick: gargooletz
Dołączył: 25 Sie 2007
Posty: 86
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2007-12-01, 20:07   

Hmm, na forum wizardów koleś zrobił ciekawy spis. Na podstawie 100 case'ów daje nam prawdopodobną listę rzadkości figurek.

In order of most commonly pulled to least...
1 : 7 - 6 GOLAN ANTI-INFANTRY BATTERY (UC)***
1 : 7 - 57 TELOSIAN TANK DROID (UC)***
1 : 8 - 42 TIE CRAWLER (UC)***
1 : 8 - 52 KNOBBY WHITE SPIDER (UC)***
1 : 8 - 51 JUNK GOLEM (UC)***
1 : 8 - 21 REBEL TROOP CART (UC)***
1 : 15 - 44 WOOKIE HUNTER AT-ST (R)
1 : 16 - 58 UGGERNAUGHT (R)
1 : 17 - 29 Admiral Ozzel (R)
1 : 17 - 27 Wedge Antilles, Red 2 (R)
1 : 17 - 45 Garm Bel Iblis (R)
1 : 18 - 25 Vader's Secret Apprentice, Redeemed (R)
1 : 19 - 56 Proxy (R)
1 : 19 - 24 2-1B (R)
1 : 20 - 2 Kazdan Paratus (R)
1 : 21 - 32 Darth Vader, Unleashed (VR)
1 : 21 - 12 K-3PO (R)
1 : 21 - 16 Master Kota (R)
1 : 23 - 19 Princess Leia of Cloud City (R)
1 : 24 - 18 Obi-wan Kenobi, Unleashed (R)
1 : 24 - 4 Chewbacca of Hoth (VR)
1 : 24 - 11 Juno Eclipse (R)
1 : 25 - 47 Boba Fett, Mercenary (VR)
1 : 26 - 13 Luke Skywalker, Unleashed (R)
1 : 29 - 22 Rebel Trooper on Tauntaun (R)
1 : 30 - 50 FEULCIAN WARRIOR ON RANCOR (VR)
1 : 30 - 7 Han Solo in Carbonite (VR)
1 : 30 - 43 Vader's Secret Apprentice, Unleashed (VR)
1 : 32 - 3 Shaak Ti, Jedi Master (VR)
1 : 33 - 15 LUKE'S SNOWSPEEDER (VR)
1 : 33 - 14 Luke Skywalker and Yoda (VR)
1 : 38 - 8 Han Solo of Hoth (VR)
1 : 38 - 53 Maris Brood (VR)
1 : 40 - 1 Darth Revan (VR)
_________________
It's not wise to upset a Wookiee.

RS:41/60 (85) - CS:40/60 (85) - RotS:42/60 (82) - UH:31/60 (46) - AT-AT:0/1 - AoE:4/4 (4) - CotF:26/60 (35) - BH:14/60 (16) - A&E:25/60 (32) - R&I:0/24
 
 
Lord Bart 
Sith happens


Allegro nick: Bart985
Wiek: 33
Dołączył: 27 Sie 2007
Posty: 343
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-12-02, 00:19   

Znaczit 1 gwarantowany Darth Revan na 40 boosterów :?:
_________________


 
 
 
kenobi1232 


Wiek: 26
Dołączył: 26 Sie 2007
Posty: 119
Skąd: TCZEW
Wysłany: 2007-12-02, 10:43   

Lord Bart napisał/a:
Znaczit 1 gwarantowany Darth Revan na 40 boosterów :?:



Raczej tak, a SEV kupił akurat ten 40 booster :-)
 
 
 
Sev 


Wiek: 27
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 328
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-12-02, 12:01   

:-D Pierwszy booster, a tu Revan, potem drugi a tu Vader :-D
_________________
Fixer: "More Geonosians incoming!"
Sev: "Great. More bugs, more kills."
 
 
 
Darth Revan 


Wiek: 24
Dołączył: 20 Paź 2007
Posty: 387
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-12-02, 12:46   

Ja tam się cieszę bo wygrałem Shaak Ti, Jedi Master jedna na 32 bostery :-D .
_________________
Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasjia.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęge.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
Dzięki zwycięstwu zrywam łańcuchy.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11