Wysłany: 2010-01-31, 21:42 Mistrzostwa Krakowa 2010
Witam
Mam zaszczyt zaprosic wszystkich graczy Star Wars Miniatures na Mistrzostwa Krakowa. Zapowiada sie niesamowita impreza. Prawdziwe swieto dla fanow jednej z najlepszych gier strategicznych jakie wymyslono! Nie moze Cie na niej zabraknac!
Impreza odbedzie sie 13.III.2010 w sklepie Smok.
Format turnieju - 200p - Constructed - Restricted
Wpisowe - 25 zl (Cala kasa idzie na nagrody - w tym puchary)
Zapisy beda sie odbywaly od godziny 10:00 do 11:00
Telefon kontaktowy - 503106982
Sędziowie - Roman Cupek i jego ekipa.
Rozegramy odpowiednia liczbe rund swissa i 3 rundy dla top 8.
Turniej wyloni trzech najlepszych graczy Krakowa (Mistrza, Wicemistrza i osobnika, ktory zdobyl miejsce trzecie) oraz najlepszego juniora. Oczywiscie zapraszamy do udzialu nie tylko Krakowian.
Uwaga! W trosce o sprawne przeprowadzenie turnieju prosimy uczestnikow o wypelnienie swoich rozpisek skladow przed rozpoczeciem zapisów! (najlepiej dzien wczesniej co by nie zapomniec).
----------------------------
Adres i dojazd:
Galeria Kazimierz
ul. Podgórska 34, 31-536 Kraków
e-mail: kontakt@sklepsmok.pl
telefon: (012) 4330110
Tramwaje: 1, 7, 9, 14, 22 do Ronda Grzegórzeckiego
Tramwaje: 3, 9, 11, 13, 24 do ulicy Starowislnej
Autobusy: 115, 125, 128, 184, 425 do Ronda Grzegórzeckiego
Z Dworca Glownego najlepiej dojechac do Ronda Mogilskiego (2 przystanki) lub Grzegorzeckiego (3 przystanki). Nastepnie z Ronda Grzegorzeckiego przejsc ulica Kotlarska do Mostu kotlarskiego. Skrecic wprawo i ulica Podgorska dojsc do Galerii Kazimierz (okolo minuty drogi od mostu). Lub Ulica Rzeznicza, bezposrednio dojsc do Galerii Kazimierz.
W samej Galerii najlepiej zapytac o Cinema City. Sklep Smok znajduje sie na samym srodku hali, zatem zmierzajac w kierunku kina nie sposob go nie zauwazyc.
Legenda do mapki:
A - Dworzec Glowny
B - Rondo Mogilskie
C - Rondo Grzegorzeckie
D - Ulica Kotlarska
E - Ulica Rzeznicza
F - Galeria Kazimierz (cel podrozy)
G - Most Kotlarski
H - Galeria Krakowska
Zielona Trasa (od B-A) alternatywna droga do Galerii Kazimierz
Uwaga! - Jezeli pociag sie spozni lub z jakiegos innego powodu dojdzie do spoznienia lub zgubienia drogi, prosze dzwonic na podany powyzej numer telefonu komorkowego. Zaczekamy.
Pierwsze Miejsce - Puchar Mistrza Krakowa i co za tym idzie tytul Mistrza Krakowa
Drugie Miejsce - Puchar Wicemistrza Krakowa i co za tym idzie tytul Wicemistrza Krakowa
Trzecie Miejsce - Brazowy Puchar
Dodatkowo wylonimy Mistrza Krakowa Juniorow. Tytul i puchar otrzyma uczestnik Mistrzostw Krakowa, ktory osiagnie najlepszy rezultat sposrod osob, ktore nie ukonczyly 13-tego roku zycia. Puchar bedzie wygladal tak:
Uwagi dla mniej doswiadczonych graczy:
Na turniej bedziesz potrzebowal:
1. Kostke K20
2. Znaczniki zycia i mocy (moga byc kostki k6)
3. Dlugopis i kartke
4. Rozpiske swojej armii z podanym kosztem, numerem DCI (mozna wyrobic na miejscu) i wybrana mapa z posrod dopuszczonych do gry (patrz nizej)
5. Wybrana mapa i sklad (wraz z rezerwami i renfortmentsami) - Nie mozna uzywac proxow.
Uwaga! W formacie Restricted dozwolone sa nastepujace mapy:
Hall of Jugment vel Ravaged Base z Attack of Endor Scenario Pack
Commander's Office vel Massassi Temple vel Jedi Temple, Yavin z Attack of Endor Scenario Pack
Rancor Pen z Attack of Endor Scenario Pack
Muunilinst Grand Plaza z Clone Strike starter lub Promo
Throne Room vel Imperial Base vel Chancellor's Starship ze
Startera 2007 lub Revenge of the Sith Ultimate missions
Cloud City z Rebel Storm Ultimate missions lub Promo
Instrukcja wypelniania kartek ze skladami:
Na gorze strony czytelnie:
Imie, Nazwisko, Numer DCI (jezeli posiadamy, jezeli nie to sie dopisze po wyrobieniu) Data urodzenia, Miasto.
Wybrana mapa.
Ponizej lista figurek w takim schemacie.
Numer Nazwa figurki Frakcja koszt figurki Koszt realny
np.
1. Ponda Baba Fringe 9 (8)
2. Dr. Evazan Fringe 10 (9)
3. Cad Bane Fringe 54 (54)
...i tak dalej. Pod lista wpisujemy sume punktow kosztow i kosztow realnych.
Reinfortsments i Reserves nie wpisujemy!
Pozostale uwagi organizacyjne
1. Gracze i obserwatorzy podczas trwania turnieju nie moga korzystać z telefonów komórkowych podczas gry czy obserwowania gry (obserwator moze sie oddalic i odebrac telefon). Gracze bioracy udział w turnieju proszeni są o całkowite wyłączenie telefonów.
2. Obserwatorzy nie mogą w żaden sposób ingerować w rozgrywane mecze, proszeni sa o zachowanie ciszy przy stolikach graczy. Za cos takiego grozi Game loss lub dyskwalifikacja osoby, ktorej obserwator zamierzal pomoc.
Zdjęcia z Mistrzostw Krakowa:
Ostatnio zmieniony przez hackeradyn 2011-02-11, 22:23, w całości zmieniany 26 razy
Wysłany: 2010-01-31, 22:40
Ja zamierzam przyjechać. A teraz seria pytań/propozycji.
- Jaki format? (proponuję 200p)
- Wie ktoś ile kosztuje bilet pociągiem z Warszawy do Krakowa? (2 klasa gimnazjum)
- Kto z Warszawy wybiera się samochodem? (Ewentualnie mogę ja z mamą pojechać samochodem i jeśli tak pojadę to będzie jeszcze 1, ewentualnie 2 miejsca (Mikaj już 1 zarezerwował )
- Wolałbym dwa ostatnie tygodnie marca. Jeśli chodzi o samochód to u mojej mamy 13 III odpada.
- Co do godziny to jeśli samochodem to 11, jeśli pociągiem 10.
- Jakie będą nagrody i wpisowe?
_________________ "Z logicznego pt. widzenia wygrać YoBuckiem (w tak słabej odsłonie) mistrzostwa kraju podczas gdy przeciwnicy mieli najlepsze składy tej gry; jest nie-moż-li-we! "
Tsavong Lah
Ostatnio zmieniony przez kosssa4 2010-01-31, 22:42, w całości zmieniany 1 raz
Ja na 90% się pojawię, prawdopodobnie z paroma osobami ze stolicy ;). Co do terminu to wstępnie jakakolwiek sobota, ale to zależy jeszcze czym będziemy jechali.
Edit:widze że kossa mnie uprzedził, więc jeśli chodzi o termin to tak jak napisał
_________________ Learn about art, Captain. When you understand a species' art, you understand that species.
Wysłany: 2010-02-03, 09:15
Raquel napisał/a:
Do ciemnej dżumy wyłącz tego parszywego Caps Lock'a + poczytaj netykietę później pisz na jakimkolwiek forum !!!
Kurde no już nie mogę... Raquel, rozumiem, że zależy ci na utrzymaniu porządku ale:
1. Od tego są admini.
2. Sam zakłócasz ten porządek offtopując tu i dodatkowo wprowadzając zamieszanie, bo teraz połowa tego tematu będzie o mistrzostwach Krakowa, a druga o netykiecie. Niepotrzebnie tworzy się niemiła atmosfera najeżdżania na siebie i krytykowania innych.
3. A jak masz zamiar się pojawić to napisz jeszcze kiedy i jaki format ci pasuje .
Han Solo napisał/a:
mam zamiar przyjechac tylko ze nie wiem co z transportem bo nikt MIEJMY NADZIEJE ZE SIE MYLE ZE SZCZECINA NIE JEDZIE .
Fajna impreza się zapowiada, jak tylko się uda to wpadnę i spróbuję namówić 1-2 konkretne osoby.
Preferowany format 200
preferowana data, byle nie dwie ostatnie soboty marca:)
Wysłany: 2010-02-03, 14:51
Tsavong Lah napisał/a:
Raquel napisał/a:
Do ciemnej dżumy wyłącz tego parszywego Caps Lock'a + poczytaj netykietę później pisz na jakimkolwiek forum !!!
Kurde no już nie mogę... Raquel, rozumiem, że zależy ci na utrzymaniu porządku ale:
1. Od tego są admini.
2. Sam zakłócasz ten porządek offtopując tu i dodatkowo wprowadzając zamieszanie, bo teraz połowa tego tematu będzie o mistrzostwach Krakowa, a druga o netykiecie. Niepotrzebnie tworzy się niemiła atmosfera najeżdżania na siebie i krytykowania innych.
3. A jak masz zamiar się pojawić to napisz jeszcze kiedy i jaki format ci pasuje .
1 i 2 - w 3 czy 4 postach osobnik drze twarz nie mając do tego powodu :) a administracja widać nie reaguje już zbyt szybko - zauważ że dawno nie było np. Navara z jego "nawracającą" mocą :D
3. Termin i Format pozostawiam wam - dostosuję się
Wysłany: 2010-02-04, 09:31
Raquel napisał/a:
1 i 2 - w 3 czy 4 postach osobnik drze twarz nie mając do tego powodu :) a administracja widać nie reaguje już zbyt szybko - zauważ że dawno nie było np. Navara z jego "nawracającą" mocą :D
Dzięki Bogu, bo wlepiłby każdemu warna za podpis i posty na temat .
Darth Ewok, MiKaj, namówcie jeszcze innych Warszawiaków do przyjazdu.