Allegro nick: DantE2
Wysłany: 2007-11-25, 20:05 Turniej - 8 grudzień
8 grudnia Outlander organizuje turniej Pocketmodel. Turniej odbędzie się siedzibie warszawskiej YMCA przy ulicy Konopnickiej 6 w sali 109.
Rozpoczęcie rejestracji o godzinie 12 a turnieju o 12.30.
Wpisowe: 15 zł
Nagrody: każdy uczestnik dostanie w nagrodę booster Ground Assault. Najlepsi gracze dostaną także karty promo a zwycięzca dodatkowo jeszcze booster z podstawki.
Format: Constructed (flota do 30 gwiazdek, talia minimum 30 kart, dozwolone mieszane floty)
Czas trwania tury: 45 minut
Turniej: 4 lub 5 rund swiss a następnie single elimination dla pierwszej 2 lub 4.
Zasady dodatkowe:
Aby zapobiec tworzeniu złotych flot i uatrakcyjnić składy wprowadzone zostaje ograniczenie ilości takich samych jednostek. I tak R można mieć tylko jedną a U dwie takie samą jednostkę we flocie. W przypadku C pozostaje zwykłe ograniczenie do 3 jednostek.
Można używać kart i jednostek z obu dodatków.
Proszę o zgłaszanie swojego uczestnictwa abym wiedział ile boosterów zakupić.
Allegro nick: Bart985
Wysłany: 2007-12-05, 21:22
Dajmy sobie spokój z tym podziałem na frakcje. Jak komuś wygodnie zestawić Sokoła z Devastatorem to niech to robi. Czy przez to gra traci na atrakcyjności
Wysłany: 2007-12-05, 22:04
Myślę że tak już widzę przyjeło się ograniczenie co do rarów myślę frakcyjność tylko podniesie fanowość. A ponadto i tak większość gra frakcjami tylko ci co chcą wygrać za wszelkoą cenę robią floty mieszane żeby zgromadzić jak najkorzystniejsze staki we flocie, a przecierz frakcje są tak zaprojektowane aby chodz troch oddawać realia z Gwiezdnych Wojen.
W podstawce nie było dostatecznej liczby statków żeby złożyć zbilansowaną w miarę silną frakcyjną talie.
Oprócz tego frakcyjność zmuszała cię do budowania flot z określonych ikon, nikt mi nie wmówi że można zbudować dobrą flotę droid z imperium ;)
Właściwie imperium było ograniczone tylko do trooperów, rebelia do droidów,może z dodatkiem carierów/leaderów. Nowa trylogia miała większy wybór ale przez to nie miała dość jednostek do żadnej talii.
GA trochę poprawił sytuacje,myśle jednak że tak dopiero od secret weapons będzie można zbudować dobrą jednofrakcyjną talie.
No i imperium będzie miało do dyspozycji death star :)
Podsumowując myślę że wprowadzanie podziału na frakcje na turnieju jest za wczesne, chyba że chcecie żeby wygrała rebelia - strike. Bo jest to chyba bezkonkurencyjny dek jedno frakcyjny w tym momencie, zwłaszcza że dostał porządne wzmocnienia w GA.
P.S. No i są karty pomagające frakcjom więc jeśli bierzesz jednostki z różnych frakcji to nie masz do nich dostępu. Coś za coś :)
_________________ Parę nowych rzeczy na: pocketmodel.intelishop.pl
Allegro nick: Bart985
Wysłany: 2007-12-06, 11:55
Roooobert
Weź zrób jak jak: niech to nie będzie Sokół ale zwykły YT-1300 w służbie Imperium albo nie Devastator ale Imperial I-class Star Destroyer, który ukradli rebelianci... trochę wyobraźni
Wysłany: 2007-12-06, 13:19
nie no luz jak kto chce ja mam przygotowane Imperium do gry uzupełniłem tylko jednostkami z GA i spoko mogę grać przeciwko Rebeljantą już ich kilka razy pokonałem.
Uważam że to o to chodzi jak pisałem każda frakcja ma swoje plusy i minusy i przecierz o to chodzi. Ale OK nie będę walił głową w mur poprostu jest to następna propozycja na turniej może na następny, jak już ludzie rozbudują swoje floty zakupując więcej jednostek z GA. A będę miał maty na turniej fajnie wyszły już są zafoljowane 1 dla dwóch graczy i 1 dla czterech może zbierze się kilka osób chętnych zagrać we czterech po turnieju.