Star Wars Games Strona Główna Star Wars Games
Polskie forum SW Miniatures, SW X-Wing oraz SW PocketModel

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
gambit
Autor Wiadomość
frakom 


Wiek: 25
Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 51
Skąd: Warszawa
  Wysłany: 2010-05-16, 20:37   gambit

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z gambitem, co to jest i na czym polega. Z góry dzięki
_________________
Odwiedź mój sklep!

chętnie kupię
marę jade jedi
gannera rhysode

sprzedaję Captaina Rexa z TCW i R2D2 Astromech droid z RoTSa i trochę C i UC
 
 
Jaro 


Allegro nick: wahlodo
Wiek: 25
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 8
Skąd: warszawa
Wysłany: 2010-05-16, 20:43   

Jeśli jakaś twoja figurka stoi 4 pola od srodka mapy (wlącznie ze środkiem) to pod koniec tury dostajesz 1 gambita który ma wartość 5 pkt.
 
 
 
bastekkk 
Lord ShaOlin


Wiek: 23
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 881
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-16, 20:58   

Jaro napisał/a:
4

3
i jeśli masz np 2 figsy to nie dostajesz 10 pktow, dostajesz nadal tylko 5
_________________
http://www.dante.xon.pl/s...opic.php?t=1469 < Miniaturki
Cade BH, Dash Rendar IE + dużo dużo innych
 
 
kosssa4 


Wiek: 23
Dołączył: 08 Kwi 2008
Posty: 495
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-16, 21:22   

Nie chce mi się szukać teraz, ale na pewno 4 pola.
_________________
"Z logicznego pt. widzenia wygrać YoBuckiem (w tak słabej odsłonie) mistrzostwa kraju podczas gdy przeciwnicy mieli najlepsze składy tej gry; jest nie-moż-li-we! :-) "
Tsavong Lah
 
 
 
bastekkk 
Lord ShaOlin


Wiek: 23
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 881
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-16, 21:24   

http://www.the-holocron.c...id=98&Itemid=46 macie tu zaznaczone gamibty i policzcie sobie



edit kurde zalezy jakby to policzyć ;p czy pierwsze pole liczy sie jako dwa czy jeden ale najlepiej korzystać ze wzorca gambita (zaznaczony na holocronie) i nie ma problemu
_________________
http://www.dante.xon.pl/s...opic.php?t=1469 < Miniaturki
Cade BH, Dash Rendar IE + dużo dużo innych
 
 
kosssa4 


Wiek: 23
Dołączył: 08 Kwi 2008
Posty: 495
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-16, 21:35   

Nie ma problemu jak się gra na zasadach star wars miniatures, a nie D&D :P
_________________
"Z logicznego pt. widzenia wygrać YoBuckiem (w tak słabej odsłonie) mistrzostwa kraju podczas gdy przeciwnicy mieli najlepsze składy tej gry; jest nie-moż-li-we! :-) "
Tsavong Lah
 
 
 
frakom 


Wiek: 25
Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 51
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-17, 20:07   

a co dają te punkty gambitu
_________________
Odwiedź mój sklep!

chętnie kupię
marę jade jedi
gannera rhysode

sprzedaję Captaina Rexa z TCW i R2D2 Astromech droid z RoTSa i trochę C i UC
 
 
MiKaj 
Geniusz


Allegro nick: mikaj001
Wiek: 25
Dołączył: 27 Paź 2007
Posty: 719
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-17, 20:10   

Doliczasz je do swoich Victory Points. Jak skończy się czas, to do punktów które zdobyłeś za zabite figurki przeciwnika, dodajesz te zdobyte za gambit. Czyli w praktyce zdobycie gambitu równa się zabiciu figurki kosztującej 5 punktów.
_________________
Learn about art, Captain. When you understand a species' art, you understand that species.
 
 
 
frakom 


Wiek: 25
Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 51
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-17, 20:12   

ok dzięki
_________________
Odwiedź mój sklep!

chętnie kupię
marę jade jedi
gannera rhysode

sprzedaję Captaina Rexa z TCW i R2D2 Astromech droid z RoTSa i trochę C i UC
 
 
gabobart 


Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 6
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-05-21, 22:13   

Jeszcze jedna mała uwaga. Figurka musi mieć wartość 5 i więcej punktów. Czyli np Rodian Brute nie punktuje.
_________________
Tread softly because you tread on my dreams.
 
 
bbartolus 


Wiek: 22
Dołączył: 18 Lip 2009
Posty: 373
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-22, 17:19   

I jeszcze nie punktują figurki z Reinformentces.
_________________
Lord Vader

Szukam Mouse Droid, Rodian Brute, Ewok, Ugnaucht Demolitionist.

Mój sklepik: http://www.dante.xon.pl/s...opic.php?t=1804
 
 
 
bastekkk 
Lord ShaOlin


Wiek: 23
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 881
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-22, 23:39   

I co sie okazuje z rezerw też nie punktują ! Na M.Podbeskidzia sie dowiedziałem.
_________________
http://www.dante.xon.pl/s...opic.php?t=1469 < Miniaturki
Cade BH, Dash Rendar IE + dużo dużo innych
 
 
MiKaj 
Geniusz


Allegro nick: mikaj001
Wiek: 25
Dołączył: 27 Paź 2007
Posty: 719
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-23, 10:59   

Oczywiście że punktują :!: Dostaje się za ich zabicie punkty więc czemu by mieli nie punktować? Gdzie jest tak napisane?
_________________
Learn about art, Captain. When you understand a species' art, you understand that species.
 
 
 
Han Solo 
ASG


Wiek: 23
Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 338
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-05-23, 11:12   

MiKaj napisał/a:
Gdzie jest tak napisane?


Paladyn Star Wars Miniatures Rulebook
_________________
Twisted Transistor
 
 
bastekkk 
Lord ShaOlin


Wiek: 23
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 881
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-23, 12:07   

Cytat:
Paladyn Star Wars Miniatures Rulebook

No dokładnie xD :mrgreen: :mrgreen: :lol: Czyli wyjaśnione. THX
_________________
http://www.dante.xon.pl/s...opic.php?t=1469 < Miniaturki
Cade BH, Dash Rendar IE + dużo dużo innych
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11