Wysłany: 2008-09-06, 19:30
Wg. mojej interpretacji (z którą zgadza się kilka osób lepiej ode mnie znających angielski), ta umiejętność działa następująco: jeśli wróg widzi Twoją postać z Diplomate i dowolną inną Twoją postać (nawet jeśli ta 2. postać ma covera, stealth z coverem, super-stealth z coverem, cloaked z coverem), to postać z Diplomate nie może zostać zaatakowana i nie liczy się jako legalny cel.
This character is not a legal target, and does not count as the nearest enemy, if an enemy without Diplomat is in line of sight. These restrictions apply even to adjacent attackers.
Czyli:
Ten charakter nie może być atakowany jeśli przeciwnik bez zdolności Diplomat jest na linii wzroku(widzi go). To się dotyczy także atakujących sąsiadujących z tą figurką.
_________________ "Ponownie poczuł ogromną ochotę, by podjąć próbę ugryzienia się ze złości w tyłek."
Allegro nick: mateo_3636
Wysłany: 2008-09-06, 19:44
Gdzie Polaków trzech, tam zdań dwanaście:
"This character is not a legal target, and does not count as the nearest enemy, if an enemy without Diplomat is in line of sight. These restrictions apply even to adjacent attackers."
Ta postać nie może być legalnym celem i nie liczy się jako najbliższy przeciwnik, jeśli przeciwnik bez cechy "diplomat" jest w zasięgu wzroku. Te ograniczenia tyczą się także atakujących będących w bezpośrednim kontakcie (z tą figurką przyp. tłum.).
Wysłany: 2008-09-06, 21:28
Mateusz napisał/a:
Taaaa jasne...
Widzisz Raquel gdyby wszyscy tak rozumowali, to całe zasady byłyby nic nie warte. Chodzi o to, żeby istniała jedna jedyna wykładnia zasad.
I istnieje różnica między "nie może być atakowanym" a "nie może być legalnym celem"...
O innych ewentualnych różnicach nie wspominając.
Wiesz wybacz mi ale ja czytając to nie zauważyłem różnicy i dziękuję że mnie naprowadziłeś na odpowiedni tok =] Ale jeżeli byś spędził 34h bez snu to twoje rozumowanie również by nie pojmowało wszystkich nawet minimalnych uchybień ^_^
Wysłany: 2008-09-06, 22:16
Systematycznie bijąc wszystkie bez Dyplomaty :) Wedle tego co było w którymś temacie napisane kiedyś - jeżeli nie widzisz nic po za figurką z dyplomatą to tylko w tedy możesz go atakować .
Cytat:
34h ? :)
Ty chyba nie wiesz co to znaczy w praktyce impreza dzień przed sylwestrem, sylwester i bezsenność po sylwestrze na raz.
Ja tak mam co tydzień =) ale nadal nie mogę się przyzwyczaić :P A sylwester to jeszcze dłużej ^_^