Star Wars Games Strona Główna Star Wars Games
Polskie forum SW Miniatures, SW X-Wing oraz SW PocketModel

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
ForceFCCG

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak to zainstalować?

Czy twoim zdaniem warto zainstalować sobie vassal?
Tak
37%
 37%  [ 18 ]
Nie
14%
 14%  [ 7 ]
Jak masz czas...
47%
 47%  [ 23 ]
Głosowań: 48
Wszystkich Głosów: 48

Autor Wiadomość
Nergal
Noob Hunter :-)


Allegro nick: flamementor10
Wiek: 26
Dołączył: 24 Mar 2008
Posty: 432
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-09-01, 14:20   

Ja to uruchomic ?
_________________
"I want you to lead me
Take me somewhere
Don’t want to live in a dream one more day"

In Flames - Come Clarity
 
 
 
Matitak 
Exar's apperatince


Wiek: 23
Dołączył: 07 Maj 2008
Posty: 242
Skąd: Warszawa
  Wysłany: 2008-12-29, 21:34   Jak to zainstalować?

Mógłby ktoś mi podać dokładną instrukcję jak to zainstalować? Nie wiem gdzie kliknąć, co zainstalować, nic. Prosiłbym o dokładną instrukcję. Ten programik bardzo mnie zaintrygował. Chciałbym spróbować jak to jest sobie pograć z kimś z innych krajów :->
_________________
My enemies.. I am Exar Kun. - Exar Kun

http://change.menelgame.pl/change_please/7247806/ <- wystarczy kliknąć
 
 
 
Matitak 
Exar's apperatince


Wiek: 23
Dołączył: 07 Maj 2008
Posty: 242
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-02-24, 13:42   

Ja już wszystko ściągnąłem itd, działa mi i cacy. Ale mam pytanie: jak tam się gra? w sensie tworzy skład, rozpoczyna walkę itd?

[ Dodano: 2009-02-25, 11:53 ]
OK, udało się. Jak ktoś nie wie jak to mogę na PW dokładną instrukcję wysłać.

[ Dodano: 2009-02-25, 12:26 ]
Mam jeszcze pytanie: czym się różnią w Vassalu te dwi kostki? Bo jest 1d20B i 1d20P.
_________________
My enemies.. I am Exar Kun. - Exar Kun

http://change.menelgame.pl/change_please/7247806/ <- wystarczy kliknąć
 
 
 
Fixer 


Wiek: 25
Dołączył: 27 Paź 2007
Posty: 267
Skąd: Legnica
Wysłany: 2009-03-25, 13:12   

Wczoraj rozegrałem pierwszy meczyk z kimś ze Stanów. Całkiem sympatyczny programik. Mam tylko jedno pytanie:
Jak z nim grałem, to on stworzył grę, a jeśli ja bym chciał to zrobić, to co mam zrobić i jak kogoś do niej dołączyć?
_________________
http://fixer.art.pl/
 
 
 
hackeradyn 

Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 442
Skąd: Krakow
Wysłany: 2009-03-25, 13:42   

Fixer,

Musisz:

1. Zrobic room (new game nad roomem wpisujesz nazwe)
2. Przylaczyc sie do roomu
3. Zaprosic opa na glownym (tam rzuc o mape jezeli wygrasz Ty zakladasz gre, jezeli przegrasz on)

Zakladamy ze wygrales rzut:

4. Klikasz File - New Game.
5. Otworzy Ci sie okno. Wybierasz numer playera, nastepnie mape
6. Zawiadamiasz opa, co by synchronizowal.

Zakladamy ze przegrales rzut:

4. Czekasz az op powiadomi Cie co bys synchronizowal i ... synchronizujesz :mrgreen:

A robisz to klikajac bodajze prawym przyciskiem myszy na nicku opa i dajesz synchronizuj.

Tyle.
 
 
Fixer 


Wiek: 25
Dołączył: 27 Paź 2007
Posty: 267
Skąd: Legnica
Wysłany: 2009-03-25, 14:07   

Wielkie dzięki za pomoc. Zobaczę, może z kimś dzisiaj zagram.
_________________
http://fixer.art.pl/
 
 
 
Matitak 
Exar's apperatince


Wiek: 23
Dołączył: 07 Maj 2008
Posty: 242
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-25, 16:28   

A propos map, to do jakiego pliku mam je zapisać?
_________________
My enemies.. I am Exar Kun. - Exar Kun

http://change.menelgame.pl/change_please/7247806/ <- wystarczy kliknąć
 
 
 
hackeradyn 

Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 442
Skąd: Krakow
Wysłany: 2009-03-25, 17:00   

Matitak,

Mapy musisz sciagnac ze strony Vassala i rozpakowac w Documents and Settings\ss\VASSAL\3.0\docs\modules\gg

ss - nazwa uzytkownika wpisz wlasna
gg - nazwa katalogu, ktora musi byc zgodna z nazwa moda z dodatkiem _ext na koncu nazwy

Pliki map:

glowne - extramaps01.mdx (numery od 01-11)
dodatkowa - extramapsrouge01.mdx
 
 
Jakub_Dexter 
Berserker!


Wiek: 27
Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 485
Skąd: Katowice
Wysłany: 2009-03-25, 20:11   

Czy moge prosić kogoś kto mi pomoże zainstalować Vassala ?

[ Dodano: 2009-03-25, 20:20 ]
gadu:7813674
_________________
All flavor.
No bite.
 
 
 
Darth Ewok 


Wiek: 27
Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 475
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-27, 15:22   

Hackeradyn możesz wytłumaczyć mi łopatologicznie z tymi mapami?
_________________
CS 60/60 | RS 60/60 | BH 60/60 | A&E 60/60 | BOH 17/17 | TFU 60/60 | LOtf 59/60 | COtf 60/60 | ROTs 60/60 | UH 59/60 | AoE 0/? (w drodze) ;)
 
 
 
Leobreaker 


Wiek: 27
Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 466
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-27, 16:11   

Ja to zrobiłem w ten sposób, że utworzysz jakiś folder. Włożysz tam główny mod do SWM. W tym samym folderze tworzysz folder o nazwie SWMinis_ext i tam rozpakujesz pliki z mapami. Kiedy wchodzisz do Vassalu należy tylko wczytać główny mod.
_________________
Two there should be; no more, no less.
One to embody power, the other to crave it.
 
 
 
bastekkk 
Lord ShaOlin


Wiek: 24
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 881
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-03-27, 16:23   

Ja nie moge, szał pał poprostu.
Sciągnąłem ten mod. I jak mam go odtworzyć !? Jak daje new file to nic sie nie robi. A jak open to nie moge odtworzyć całego folderu !! Otwieram po kolei pliki to znowu że to nie vassal module ;/ . Co jest ?!?!?!?
_________________
http://www.dante.xon.pl/s...opic.php?t=1469 < Miniaturki
Cade BH, Dash Rendar IE + dużo dużo innych
 
 
Leobreaker 


Wiek: 27
Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 466
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-27, 16:33   

Ściągnąłeś mod, to włącz Vassal i tam jest "Open Module".
_________________
Two there should be; no more, no less.
One to embody power, the other to crave it.
 
 
 
bastekkk 
Lord ShaOlin


Wiek: 24
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 881
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-03-27, 16:44   

....
Ty wogule przeczytałeś dokońca co ja napisałem !?!?
Miałem folder zamiast pliku. To już nie aktualne. Mam ten mod jaki plik daje openmodule wybieram tego swminis mod i nic ! Kursor zamienia się w klepsydre i tyle ! co jest teraz !?!?!?!?
_________________
http://www.dante.xon.pl/s...opic.php?t=1469 < Miniaturki
Cade BH, Dash Rendar IE + dużo dużo innych
 
 
hackeradyn 

Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 442
Skąd: Krakow
Wysłany: 2009-03-27, 19:21   

Darth Ewok,

Cytat:
Hackeradyn możesz wytłumaczyć mi łopatologicznie z tymi mapami?


Tylko jak wytlumaczyc prosciej? :)

Ogolnie to tak:

1. Wchodzisz do katalogu Documents and Settings na dysku bazowym (zwykle c: - tam gdzie masz zainstalowanego windowsa.)
2. Tam poza ukrytymi znajduja sie trzy katalogi Administrator, All Users i katalog z nazwa Twojego uzytkownika. Do tego ostatniego wchodzisz.
3. Tam znajdziesz katalog VASSAL
4. Nstepnie katalog 3.0 nie wiem dlaczego skoro mam upgrade do 3.1 ale nic to
5. Katalog docs
6. W tym miejscu musisz utworzyc katalog o nazwie modules wejsc tam i wkleic moda SWMinis 4-0.mod
7. Tworzysz w katalogu modules kolejny katalog o nazwie modulu + _ext czyli SWMinis 4-0_ext
8. Wgrywasz tam mapy, ktore Ci przeslalem

Tyle.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14