Star Wars Games Strona Główna Star Wars Games
Polskie forum SW Miniatures, SW X-Wing oraz SW PocketModel

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
ForceFCCG

Poprzedni temat «» Następny temat
Kazdan Paratus - Immediate Droid Reserves 30
Autor Wiadomość
NaVaR 
Moderator
Tytuł książki



Allegro nick: navarski
Wiek: 79
Dołączył: 24 Sie 2007
Posty: 1253
Skąd: 52°21'N 21°14'E
Wysłany: 2008-01-16, 14:04   Kazdan Paratus - Immediate Droid Reserves 30

Lampka napisał/a:
Mając Kazdana Paratusa dostajesz 30 punktów posiłków za każdym razem, jak wyrzucisz 5, 10, 15, 20 na inicjatywę?

Lord Bart napisał/a:
Tak :mrgreen:


[ Dodano: 2008-01-16, 14:06 ]
Cytat:
Immediate Droid Reserves 30 If you roll exactly 5, 10, 15, or 20 for initiative, you can add up to 30 points of non-Unique Droid characters from any faction to your squad, adjacent to this character, immediately before your first activation of the round.

Jak głosi definicja:
Wystawiasz posiłki przy figurce Kazdana Paratusa zaraz przed twoją własną aktywacją.

Czyli jak przeoczysz że wypadł Tobie pomyślna inicjatywa i się ruszysz, strzelisz albo co kolwiek zadeklarujesz że wykonujesz to kaplica... Nie możesz wystawić posiłków. ;)
_________________
NaVaR

| navar (at) sith.pl | #GG: 2694679 | NaVaR's Collection | NaVaR's Mini-Shop | NaVaR's Squads
RS:28/60 (54) | CS:6/60 (7) | RotS:10/60 (10) | UH:22/60 (33) | AT-AT:0/1 | AoE:4/4 (5) | CotF:28/60 (44)
BH:19/60 (23) | A&E:9/60 (13) | TFU:8/60 (12) | BoH:0/17 | LotF:22/60 (25) | KotOR:9/60 (13) | TCW:0/40
Galactic Empire: 118 (10) | Sith: 29 | Mandalorian: 17 | Fringe: 62 | YV: 1
Razem: 165/762 (239) - 22%
Ostatnio zmieniony przez NaVaR 2008-02-16, 12:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Leobreaker 


Wiek: 26
Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 466
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-02-16, 08:08   

A jak przeciwnik ma Master Tactition, to gracz z Kazdanem Paratusem może rzucić kostkę na inicjatywę, będąc pewny, że na 95% przegrywa w inicjatywie?
 
 
 
Lampka 
Mando`evaar


Allegro nick: Zderewolaz
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 177
Skąd: Manda`Yaim/Kraków
Wysłany: 2008-02-16, 10:22   

Wydaje mi się, iż tak, poniważ w Master Tactician nic nie pisze, iż przeciwnik nie może rzucić kością.
_________________
Ib'tuur jatne tuur ash'ad kyr'amur...
 
 
 
Sajek 


Wiek: 25
Dołączył: 06 Gru 2007
Posty: 554
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-02-16, 12:11   

Dokładnie. Ale mam pytanie co do Muun Tactics Brokera. Napisane tam jest, że rezultat inicjatywy to autimatycznie 1. Nie jest napisane, że RZUT. A w umiejętności Kazdana "When you ROLL", czyli kiedy rzucasz 5,10,15 i 20, to dodajesz sobie te droidy. Czy w takim razie Tactic Broker może 'zablokowac' umiejętność Kazdana?[/i]
 
 
 
Lampka 
Mando`evaar


Allegro nick: Zderewolaz
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 177
Skąd: Manda`Yaim/Kraków
Wysłany: 2008-02-16, 12:23   

Na to wygląda, gdyż Tactics Broker automatycznie ustala wynik inicjatywy przeciwnika, choć jest to metoda kosztowna.
_________________
Ib'tuur jatne tuur ash'ad kyr'amur...
 
 
 
Sajek 


Wiek: 25
Dołączył: 06 Gru 2007
Posty: 554
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-02-16, 14:18   

No ale umiejętność muuna zmienia wynik inicjatywy, a nie rzut. A Kazdanowi potrzebny jest rzut a nie wynik :-D
 
 
 
Vykk 


Allegro nick: Vykk
Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 31
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-02-17, 22:49   

no ale Muun Tactics Broker ustala inicjatywe przeciwnika przed rzutem co oznacza ze przeciwnik nie dokonuje rzutu(bo jest on defacto jedynie do inicjatywy potrzebny zgodnie z zasadami)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12