Mam zamiar powoli czytac ksiązki Star Wars ... ale niewiem od jakiej czesci mam zaczac i na której skączyc ;] Napiszecie mi ? ;]. Chce swoja wiedze o świecie SW rozpowszechnic ;]
Trylogia Hana Solo - opowiada, dlaczego Han był goniony przez Jabbe i jak poznał Chewiego.
X-wingi - genialny cykl. Obowiązkowa pozycja.
Republikańscy Komandosi - czy trzeba coś mówić??
_________________ Fixer: "More Geonosians incoming!"
Sev: "Great. More bugs, more kills."
Od czego zaczniesz to już Twoja wola. Ja pierwszy raz przeczytałem Ciemna Strona Mocy autorstwa Zahna. I jego pisanie mnie wciągnęło. Ale muszę stwierdzić że później nie było już żadnej innej książki która by była taka jak cała trylogia o Wielkim Admirale. Dlatego zostaw ją sobie na później.
Wysłany: 2008-02-15, 16:16
Raquel:
Tom I - Eskadra Łotrów
Tom II - Ryzyko Wedge`a
Tom III - Pułapka Krytosa
Tom IV - Wojna o baktę
Tom V - Eskadra Widm
Tom VI - Żelazna Pięść
Tom VII - Rozkaz Solo
Tom VIII - Zemsta Isard
Tom IX - Myśliwce Adumaru
Wysłany: 2008-02-15, 20:37
Jak Maul to Darth Maul Łowca z Mroku ale jest strasznie droga na allegro
A jak historia Sith to Darth Bane Droga Zagłady
Han Solo! napisał/a:
jacosjacos napisał/a:
Tylko nie zaczynaj od starej trylogi.
Może Cię to troche zniechęcić
????????
Zniechęcić?
Chyba ZACHCĘCIĆ?
Dla mnie Nowa Nadzieja, Imperium Kontratakuje i Powrót Jedi to były najgorsze książki z pod znaku STAR WARS. Same głupoty, niedociągnięcia czasem nawet niekanoniczność..
(np. Obi-Wan: ,,Nawet kaczka musi się nauczyć pływać"
Luke: ,,Co to jest kaczka?"
albo (nie pamiętam dokładnie jak to było)
,,Ale pewnie nie odróżniłby pandy od banthy"
Wiem, że te książki były napisane dawno dawno temu i dlatego za mocno nie narzekam
ale naprawde nie polecam tych książek komuś kto dopiero zaczyna przygode książkową.