ja jakiś 1 miesiąc temu zacząłem zbierać a figurki zaczołem zbierać dlatego że wszyscy koledzy ciągle wymieniali się nimi no to nie wytrzymałem po jakiś 2 mieśiącach patrzenia.A chociaż zacząłem zbierać naj pózniej mam najwięcej figurek
_________________ Anakin_Antek
Ostatnio zmieniony przez Anakin_Antek 2010-02-01, 20:48, w całości zmieniany 2 razy
U mnie to było tak. Johan był (ba! nawet jest nadal :P) wielkim fanem SW i zaczął zbierac. W jakiś sposób dowiedział się o tym Sajek i również go zaciekawiło. Zaczęli o tym rozmawiac w szkole i bodajże Leobreaker też się wciągnąl, potem jeszcze Wąsu (nie ma na forum) i Max (Maxior). Ja byłem gdzieś tam pomiędzy Sajkiem a resztą.
Zbierałem od jakiegoś czasu Warhammera 40.000 ale figurki były drogie, a mi brakowało funduszy. Bardzo jednak chciałem pograc w jakiegoś bitewniaka, albo coś podobnego. No i się wkręciłem. Nie wiedziałem kim chcę grac, bo prawie wogóle nie znałem uniwersum SW. Jedyne co obejrzałem to trochę 1 i 3. Bardzo spodobały mi się droidy, Darth Maul i Generał Grievous. Wyobrażacie sobie moją radośc i zdziwienie kiedy się dowiedziałem, że są w jednej frakcji . Zaczęło się od paru boosterów z RotS'a, potem kilka figurek na turniejach i reszta na sztuki.
Kiedy? Jakiś tydzień przed dołączeniem do forum :P
Wysłany: 2009-02-17, 20:57
Ja zacząłem zbierać jakieś 3 miesiące temu. Dlaczego? Po prostu chciałem zagrać w jakiś tańszy i ''lżejszy'' system oraz odpocząć od Infinity i Warhammera 40k. Poza tym zawsze lubiłem uniwersum SW.
Wysłany: 2009-03-02, 21:14
przyszedlem do graala w Wawie i zapytalem sie co pan poleca.
,,Pan'' powiedzial to jest bardzo fajne i wskazal na minisy...
zapytalem sie czy to podobne do warhammera i wytlumaczono mi ze tak ale 100 razy prostsze, a wiec kupilem starter, potem kilka R&I i tyle...
Wszystko zaczęło się kiedy w wieku 5 lat oglądnąłem Star Wars Nowa Nadzieja.
Potem oglądnąłem Imperium Kontratakuje, Powrót Jedi, i Mroczne Widmo.
Zafascynowałem się Star Warsami. Właśnie ten sam znajomy Matitaka pokazał mi Minsy.
A wracając do tematu ja zacząłem zbierać figurki na gwiazdkę 2007 roku, kiedy to dostałem Battle of Hoth.
_________________ You are nobody "! Not distance, not Shysą! Nobody! You do not deserve, in order to bear this armor! You do not deserve my reputation. "
Pewnego razu wstąpiłem do krakowskiego barda (akurat deszcz padał) patrze sobie i zobaczyłe starter RotS z Obkiem i Zgrywusem. Nie mogłem się powstrzymać
Star Wars od zawsze lubiłem a ze 4 lata temu wychodząc z kina w katowickiej Silesi zaintrygowała mnie wystawa singli w tamtejszym stoisku smoka , kupiłem sobie jednego . Za tydzień tamtez nauczyłem sie grać , kupiłem starter i jeszcze dużo singli
Mnie też wprowadził Cień, i za to mu będę dozgonnie wdzięczny. Pierwszy raz rozegrałem kilka miesięcy temu na dosyć kijowym składzie (głównie Mantellian Savrip, K'lor'slug, Gammorean Bodyguard i inne podobne bestie), lecz od razu polubiłem tą grę. I od tamtego czasu zacząłem zbierać Minisy.