Star Wars Games Strona Główna Star Wars Games
Polskie forum SW Miniatures, SW X-Wing oraz SW PocketModel

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
ForceFCCG

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak to zainstalować?

Czy twoim zdaniem warto zainstalować sobie vassal?
Tak
37%
 37%  [ 18 ]
Nie
14%
 14%  [ 7 ]
Jak masz czas...
47%
 47%  [ 23 ]
Głosowań: 48
Wszystkich Głosów: 48

Autor Wiadomość
darth vader 


Wiek: 23
Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 72
Skąd: warszawa
Wysłany: 2009-03-27, 22:15   

mam prośbe o pomoc udało mi się zainstalować ale nie jestem w stanie uruchomić go
_________________
mój sklepik http://www.dante.xon.pl/s...opic.php?t=1312
 
 
hackeradyn 

Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 442
Skąd: Krakow
Wysłany: 2009-03-27, 22:17   

Sciagnijcie sobie jave i sprobujcie odpalic.
 
 
darth vader 


Wiek: 23
Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 72
Skąd: warszawa
Wysłany: 2009-03-30, 20:34   

udało mi się odpalić i co dalej mam zrobic?
_________________
mój sklepik http://www.dante.xon.pl/s...opic.php?t=1312
 
 
hackeradyn 

Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 442
Skąd: Krakow
Wysłany: 2009-03-30, 21:43   

Tylko mapy zainstaluj i juz
 
 
Mateusz1996 


Wiek: 23
Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 362
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-04-14, 15:46   

Dostępny mod z figsami z IE !!!!

EDIT:
Mam problem z mapami,
no więc:
VASSAL == 3.1.3 == docs == modules <SWMinis><folder: SWMinis_ext> == wchodzimy
do folderu i mam zapisane tam mapy.
Wchodzę w Vassala, otwieram moduła, chcem wybrać mapy, mam niestety tylko
standardowe, możecie mi powiedzieć jak zrobić, żeby były też te które ściągnąłem.

EDIT:
już sobie sam w dziwaczny sposób poradziłem.
_________________
"I'm no Jedi; I'm just a guy with a lightsaber and a few questions."
New Republic - wszystkie modele
VASSAL - MateuszM
 
 
darth vader 


Wiek: 23
Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 72
Skąd: warszawa
Wysłany: 2009-04-14, 20:31   

To możesz to wyjaśnić bo mam ten sam kłopot
_________________
mój sklepik http://www.dante.xon.pl/s...opic.php?t=1312
 
 
Mateusz1996 


Wiek: 23
Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 362
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-04-14, 21:05   

1. w folderze "modules" zapisujesz moda (klip filmowy "SWMinis") następnie robisz folder "SWMinis_ext".
2. Zapisujesz wszystkie mapy w folderze "SWMinis_ext".
3. Wchodzisz w jeden "ZIP file" (plik z mapą), tak, aż pojawi cie się plik którego nie da się otworzyć, (u mnie na Viście ma ikone białej kartki) przenosisz ten plik na pulpit.
4. Tak robisz ze wszystkimi mapami, "ZIP'ami.
5. Potem zaznaczasz wszystkie (na pulpicie) i przenoisz to folderu
SWMinis_ext (wtedy powinieneś tam mieć "pliki typu ZIP, czyli mapy które ściągnąłeś,
skopiowane mapy (nie cały folder ZIP, tylko plik, który jest jego częścią i nie chce się otworzyć), CZYLI:
W FOLDERZE SWMinis_ext muszą znajdować się:
-BIAŁE KARTECZKI
-TECZKI Z SUWAKIEM
6. I grasz.
_________________
"I'm no Jedi; I'm just a guy with a lightsaber and a few questions."
New Republic - wszystkie modele
VASSAL - MateuszM
 
 
Raptor 


Allegro nick: raptor7777
Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2008
Posty: 154
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-04-15, 21:57   

Też do was dołacze jak będe miał czas to zrobić. :)
_________________
I am general Raptor, and my trump is fast and precision. And now, I am the master!

RotS-max ^^
Brakuje mi 213 figurek ze wszystkich serii.
Ktoś sprzedaje Bane? :)
 
 
 
Leobreaker 


Wiek: 27
Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 466
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-04-18, 18:32   

Jeszcze jest inny sposób:
1. Włącz Vassal i otwórz główny moduł do SWM.
2. Wróć do głównego ekranu Vassala, kliknij na nazwie moda PPM.
3. Wybierz add extension, a potem zaznacz pliki z mapą i potwierdzaj.
_________________
Two there should be; no more, no less.
One to embody power, the other to crave it.
 
 
 
MiKaj 
Geniusz


Allegro nick: mikaj001
Wiek: 26
Dołączył: 27 Paź 2007
Posty: 719
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-22, 13:38   

Z podanej wcześniej strony można już pobrać najnowszy moduł dodający figurki z GaW.
_________________
Learn about art, Captain. When you understand a species' art, you understand that species.
 
 
 
owadorzerca 

Allegro nick: owadorzerca
Wiek: 26
Dołączył: 13 Gru 2009
Posty: 2
Skąd: Tczew
Wysłany: 2009-12-16, 16:57   

Mam pewien problem po pobraniu i zainstalowaniu Vassal'a zgodnie z przedstawioną w innym temacie instrukcją nie mogę znaleźć w folderze, w którym Vassal został zainstalowany modu do SWM. Ściągnąłem również zapakowany plik ( o nazwie swminis.mod) ze strony Vassala ale nie tam żadnego modu. :roll:
Czy może ktoś podać bezpośredni link do tego modu?
_________________
Aha.
Glory Glory
 
 
 
Leobreaker 


Wiek: 27
Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 466
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-12-16, 18:49   

http://www.vassalengine.o...=126&page=Files
_________________
Two there should be; no more, no less.
One to embody power, the other to crave it.
 
 
 
Sunny* 

Wiek: 24
Dołączył: 30 Kwi 2010
Posty: 11
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2010-04-30, 21:09   

Ściągnąłem wszystkie pliki z tej stronki i nie mogę znaleźć tego modu, mam same foldery z mapami. Czy mógłby mi to ktoś napisać na PW wszystko po koleji?
 
 
tanatosik 
Zajebistość roku


Allegro nick: tanatosiki
Wiek: 25
Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 235
Skąd: Siemce
Wysłany: 2010-07-15, 09:48   

Już nie działa??
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14