Allegro nick: DantE2
Wysłany: 2010-06-08, 20:08 AVANGARDA 6 - Mistrzostwa Warszawy minisów
Pora zacząć uzgadniać szczegóły turnieju minisów, który odbędzie się na konwencie Avangarda 6.
Miejsce:
Podobnie jak w przypadku 2 poprzednich edycji AVANGARDA 6 odbędzie się w Zespole Szkół nr 37 im. Agnieszki Osieckiej przy al. Stanów Zjednoczonych 24. Dojazd
-----------------------------
Turniej rozegrany zostanie w sobotę 24 lipca w godzinach 11-20.
Format turnieju - 150 punktów Constructed - Restricted. Turniej składać się będzie z przynajmniej 4 rund swiss oraz półfinałów i finału.
Wpisowe na turniej wyniesie 10 zł, ale należy pamiętać o wejściówce na sam konwent, która w przypadku jednodniowej na sobotę wynosi 15 zł.
Nagrody:
- nagrody dla zwycięzców w walucie konwentowej
- 1 lub 2 boostery ufundowane przez forum
- boostery ze składek
- koszulka SW dla zwycięzcy ufundowana przez sklep Truso
-----------------------
Uwagi:
Na turniej trzeba zabrać:
1. Kostkę K20
2. Znaczniki życia i mocy (mogą być kostki k6)
3. Długopis i kartkę
4. Przed turniejem trzeba będzie wypełnić kartę ze składami
5. Wybrana mapa i skład (wraz z rezerwami i renfortmentsami) - Nie można używać proxow.
Uwaga! W formacie Restricted dozwolone są następujące mapy:
Hall of Jugment vel Ravaged Base z Attack of Endor Scenario Pack
Commander's Office vel Massassi Temple vel Jedi Temple, Yavin z Attack of Endor Scenario Pack
Rancor Pen z Attack of Endor Scenario Pack
Muunilinst Grand Plaza z Clone Strike starter lub Promo
Throne Room vel Imperial Base vel Chancellor's Starship ze
Startera 2007 lub Revenge of the Sith Ultimate missions
Cloud City z Rebel Storm Ultimate missions lub Promo
1. Gracze i obserwatorzy podczas trwania turnieju nie mogą korzystać z telefonów komórkowych podczas gry czy obserwowania gry (obserwator możne się oddalić i odebrać telefon). Gracze biorący udział w turnieju proszeni są o całkowite wyłączenie telefonów.
2. Obserwatorzy nie mogą w żaden sposób ingerować w rozgrywane mecze, proszeni są o zachowanie ciszy przy stolikach graczy. Za coś takiego grozi Game loss lub dyskwalifikacja osoby, której obserwator zamierzał pomoc.
Na razie mamy mały problem, bo na dzień dzisiejszy z Warszawy na tym turnieju zapewne pojawiły by się trzy osoby - Ja, Kossa i Stormtrooper. Innych poważnych graczy nie ma. Jeśli udałoby się namówić do zagrania parę osób które niedawno przestały grać, to może można by pomyśleć o jakiś mistrzostwach. Po prostu żeby później się nie okazało, że na "mistrzostwach" będą trzy osoby . No i oczywiście liczymy na gości z Łodzi, Krakowa i innych miast.
_________________ Learn about art, Captain. When you understand a species' art, you understand that species.
Wysłany: 2010-06-08, 23:34
Jeśli o mnie chodzi to prawdopodobnie odpadam ze względu na wyjazd, ale zobaczę jeszcze jak to wyjdzie, bo cała Avangarda to świetna impreza.
_________________ "Z logicznego pt. widzenia wygrać YoBuckiem (w tak słabej odsłonie) mistrzostwa kraju podczas gdy przeciwnicy mieli najlepsze składy tej gry; jest nie-moż-li-we! "
Tsavong Lah
Wysłany: 2010-06-09, 20:13
kosssa4 napisał/a:
Jeśli o mnie chodzi to prawdopodobnie odpadam ze względu na wyjazd, ale zobaczę jeszcze jak to wyjdzie, bo cała Avangarda to świetna impreza.
Cóż ja będę świeżo po przyjeździe, więc nie wiem czy się uda, aczkolwiek postaram się. Macie jeszcze troche czasu, popytajcie Katowice, z Kraka moze sie jeszcze kilka osób weźmie w końcu to wakacje.
Aha, mam też pytanko trochę offtopowe, dlatego jak co to proszę o przeniesienie: na pewno w wakacje pojawię sie w Wawie może nawet kilka razy z tym że będzie to raczej środek tygodnia tzn śr-czw. i oczywiście fajnie by było jakby się jakieś zwykłe turnieje odbyły i nie wiem czy takowe planujecie przez wakacje ?
Aha, mam też pytanko trochę offtopowe, dlatego jak co to proszę o przeniesienie: na pewno w wakacje pojawię sie w Wawie może nawet kilka razy z tym że będzie to raczej środek tygodnia tzn śr-czw. i oczywiście fajnie by było jakby się jakieś zwykłe turnieje odbyły i nie wiem czy takowe planujecie przez wakacje ?
Z normalnymi turniejami to może być problem, bo w wakacje zazwyczaj takich niema. Ale jak będziesz wiedział kiedy będziesz, to napisz na forum a na pewno się jakoś umówimy i jakiś turniejik można będzie zagrać.
_________________ Learn about art, Captain. When you understand a species' art, you understand that species.
Wysłany: 2010-06-10, 21:57
MiKaj napisał/a:
Z normalnymi turniejami to może być problem, bo w wakacje zazwyczaj takich niema. Ale jak będziesz wiedział kiedy będziesz, to napisz na forum a na pewno się jakoś umówimy i jakiś turniejik można będzie zagrać.
Napiszę wam na PW, albo znajdę jakiś temat jak będę wiedział coś więcej.
Na konwencie zamierzam się pojawić i jeśli nie będę miał alternatywy w postaci żadnych prelekcji, na których chciałbym się pojawić (zwłaszcza takich, które będę współorganizował), to bardzo chętnie, ale to się okaże, gdy program wreszcie zostanie ogłoszony wszem i wobec.