Użycie Ozzela jest jak miecz obosieczny- z jednej strony liczysz,że przeciwnik Cię nie przeaktywuje ale z drugiej on może szybciej podejść i zdjąć Ci figsy .
[Ale to już jest dysputa na zupełnie inny dział i osobny topic]
Rebelia (a jak ) ma tak zwaną upgrade'owaną wersję Ozzela - mowa o Dodonnie.
Korzystając z tej postaci możesz wybrać czy aktywujesz jedną czy też 2=> lepsza kontrola tempa.
Pozdrawiam i mam nadzieję,że rozwiałem wszystkie wątpliwości
A jak się ma Ozzela i bodajże Moff Tarkina to jak jest? Bo Tarkin daje moyliwođ porusyenia si 3 figurkami. Trzeba 1 czy mozna 3
_________________ Spokój to kłamstwo.
Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
Dzięki zwycięstwu zrywam łańcuchy.
If this character can see an enemy at the start of a phase, you can increase or decrease the number of characters you active in that phase by 1 (minimum 1). This can include Droid and Savage characters.
Tłumaczenie moja wersja:
Cytat:
Jeżeli ta postać może zobaczyć przeciwnika na początku fazy możesz zwiększyć lub zmniejszyć ilość postaci które aktywujesz w tej fazie o 1 (minimum 1 <brawa za tłumaczenie nawiasów> :P). To może dotyczyć Droidy i postacie z Savage'em.
I pytania:
1. Na początku fazy wybieram czy aktywuje 1,2 lub 3 (albo 1 lub 2 z San Hillem) postacie i to obowiązuje do końca fazy czyli do nast. rzutu o inicjatywe. Czyli nie mogę aktywować w tej fazie raz 1 raz 3 prawda?
2. Co jeżeli wybiorę że chcę aktywować 3 postacie i będzie taka sytuacja:
-aktywuje np. Battle Droida i strzelam
-aktywuję Mar Tuuk'a i uciekam przed np. Lordem Vaderem. ten wykonuje Attack of Opportunity z Twin Attackiem, w wyniku czego Mar Tuuk ginie.
Czyli CE już nie działa, a co za tym idzie nie mogę aktywować 3. figurki?
3. Podobna sytuacja co w pkt. 2, ale:
-wybieram że aktywuję 1 figurkę
-aktywuję Mar Tuuk'a i uciekam przed Vaderem. Ten zaś (co za zdziwienie! :P) zabija mój dzielny kawałek plastiku
CE nie działa, czyli mogę aktywować 2. figurkę?
4. "This CAN include Droid and Savage characters" Czyli mogę sobie np. zmniejszyć ilość aktywacji do 1, po czym np.:
-aktywuję Mar Tuuk'a
-mówię że to może, ale nie musi dotyczyć Droid'ów, więc nie dotyczy i aktywuję Battle Droid'a (i zabijam Lord'a Vader'a! :P)
Mnie ciekawi jedna rzecz. Otóż Mercenary Commander ma CE dający wszystkim z Mercenary Deadeye i Furious Assault.. czy ten CE tyczy się tylko z umiejętnością Mercenary czy może dotyczyć to także np. słowa Mercenary w nazwie figurki?
_________________ Jedi Guardian (SoK) of Jedi Order
www.jediorder.pl
nie,nie prawda.podobnie jest np. z hoth trooperem(dostaje CE captaina bo frakcja to rebel a nazwa to trooper.)wystarczy nazwa lub umiejetnośc mercenary.
Wysłany: 2010-04-14, 16:38
a jam takie małe pytanko czy CE Generala Obi-Wana Kenobiego bedzie sie kumulowało z Synergy( Barris + Lumionara + CE Obiego daje obydwóm postaciom +8/+8)
przyokazji to "It" w CE Obiego odnosi sie do Foloresów czy do niego samego??
_________________ Fear is my ally
Ostatnio zmieniony przez Paltius 2010-04-14, 16:50, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-04-14, 16:53
A CE Obiego odnosi sie do niego w seńsie że jeżeli on ma kogoś obok siebie to inni dostają +4/+4 czy każdy folower który ma kogoś przysobie otrzymuje ten bonus??