Wysłany: 2008-09-14, 20:28
Kurcze a czym grasz a czym grasz.... Łowco pogadajcie tak gdzie indziej bo o ile wiem w temacie jest o lidze... mniejsza o to, co do systemu to chyba jednak bedziemy punktowac turnieje co? I wyciągać średnią. Albo możemy tak jak proponowalem wczesniej.
Wysłany: 2008-09-20, 17:15
Exar-Kuna napisał/a:
Jeżeli chodzi o ligę, to proponowałbym walki na:
-100
-150
-250ptk.
Ponieważ nie każdy ma figurek, aby wystawić squad na np. 400 czy 500 ptk.
A co Kuna nie masz? Czy może się boisz gry na więcej joke...
Racja ale wiesz sumy które podałeś są za bardzo zbliżone do siebie
"Kompletnego gracza powinna cechować umiejętność gry na każdą mniejszą lub większą ilość punktów" Takie jest moje zdanie. Powinniśmy zagrać każdy rodzaj walki: Potyczkę, Starcie, Bitwę.
Wysłany: 2008-09-20, 22:47
Ligę oczywiście rozgrywamy bez nagród.
Będziemy zaczynać od 100pkt. co każdą niedzielę zwiększamy liczbę pkt o 50. Max do 350pkt. Na system turnieju proponuję grę każdy z każdym losowaną przed turniejem. Kolejność po turnieju (według liczby wygranych - czyli standardowo) oznacza pkt w lidze.
Miejsca od 1-4 w turnieju są odpowiednio punktowane. 1 - 3pkt 2 - 2pkt 3 - 1pkt 4 - 0,5 pkt. Jeżeli w turnieju dwoje ludzi ma tą samą liczbę wygranych i sprzeczają się który ma być na jednym z punktowanych miejsc, muszę rozegrać jeden pojedynek na liczbę pkt ustanowioną w turnieju, mogą jednak dokonać zmiany składu. Wtedy jeżeli np dwie osoby miały np 1 miejsce to wygrany w pojedynku otrzymuje 1 przegrany 2 itd itd.
Możliwe jest odstąpienie od pojedynku (np z braku czasu) co oznacza automatyczną przegraną (tylko w tym pojedynku). Podczas turnieju jeden pojedynek będzie wynosił odpowiednio do liczby punktów (turniej na 100 pkt gra na 20min itd)
Wysłany: 2008-09-20, 23:14
Hmm.... tak się zastanawiam.... Jeżeli liga ma wyłonić najlepszych graczy w danym formacie, to jak ma się to stać, jeżeli na każdą liczbę ptk. będziemy grać raz
Cytat:
Na system turnieju proponuję grę każdy z każdym losowaną przed turniejem. Kolejność po turnieju (według liczby wygranych - czyli standardowo) oznacza pkt w lidze.
Jak dla mnie to bez sensu, bo gdy bedzie, powiedzmy 10 osób, to gra każdy z każdym potrwa caluśki dzień (jak na standardy krakowaskie ). Grajmy np. 3-4 rundy, w zależności od ilości graczy i tym sposobem wyłońmy zwycięzce.
Cytat:
Jeżeli w turnieju dwoje ludzi ma tą samą liczbę wygranych i sprzeczają się który ma być na jednym z punktowanych miejsc, muszę rozegrać jeden pojedynek na liczbę pkt ustanowioną w turnieju, mogą jednak dokonać zmiany składu. Wtedy jeżeli np dwie osoby miały np 1 miejsce to wygrany w pojedynku otrzymuje 1 przegrany 2 itd itd.
Nie rozumiem, czemu dani gracze mogliby zmieniać squady? Przeciez to bez sensu! Wiedząc, co przeciwnik może wystawić możemy dostosować nasz squad. A to już nie fair...
Wysłany: 2008-09-21, 02:56
Cytat:
Exar-Kuna napisał/a:
Hmm.... tak się zastanawiam.... Jeżeli liga ma wyłonić najlepszych graczy w danym formacie, to jak ma się to stać, jeżeli na każdą liczbę ptk. będziemy grać raz
Cytat:
Na system turnieju proponuję grę każdy z każdym losowaną przed turniejem. Kolejność po turnieju (według liczby wygranych - czyli standardowo) oznacza pkt w lidze.
Jak dla mnie to bez sensu, bo gdy bedzie, powiedzmy 10 osób, to gra każdy z każdym potrwa caluśki dzień (jak na standardy krakowaskie ). Grajmy np. 3-4 rundy, w zależności od ilości graczy i tym sposobem wyłońmy zwycięzce.
Tutaj powiem że to będzie do uzgodnienia, myślisz że system wychodzenia z grupy będzie lepszy ?
Cytat:
Jeżeli w turnieju dwoje ludzi ma tą samą liczbę wygranych i sprzeczają się który ma być na jednym z punktowanych miejsc, muszę rozegrać jeden pojedynek na liczbę pkt ustanowioną w turnieju, mogą jednak dokonać zmiany składu. Wtedy jeżeli np dwie osoby miały np 1 miejsce to wygrany w pojedynku otrzymuje 1 przegrany 2 itd itd.
Cytat:
Nie rozumiem, czemu dani gracze mogliby zmieniać squady? Przeciez to bez sensu! Wiedząc, co przeciwnik może wystawić możemy dostosować nasz squad. A to już nie fair...
Przeczytaj jeszcze raz obie osoby które będą miały zagrać dogrywkę będą mogły zmienić swój skład ...
Cytat:
A tak wogóle to dlaczego liga ma być bez nagród?
Liga jest bez nagród by była za free. No jeżeli wszyscy będą chcieli zagrać w którym z turniejów o booster nic nie szkodzi na przeszkodzie ... na koniec ligi pierwsze kilka osób (3-4 osoby) otrzymają nagrody ...
Wysłany: 2008-09-21, 09:41
Raquel napisał/a:
punktowanych miejsc, muszę rozegrać jeden pojedynek na liczbę pkt ustanowioną w turnieju, mogą jednak dokonać zmiany składu. Wtedy jeżeli np dwie osoby miały np 1 miejsce to wygrany w pojedynku otrzymuje 1 przegrany 2 itd itd.
Cytat:
Przeczytaj jeszcze raz obie osoby które będą miały zagrać dogrywkę będą mogły zmienić swój skład ...
Jak dla mnie to jest nadal nie fair
_________________ You can't defeat us all
Of course I can!
-General Grievous
Wysłany: 2008-09-21, 20:43
Nie wiem no... chyba jeszcze troche coś zmienimy nie?
Najlepiej na rozpoczęciu ligi zrobimy zebranie i wszystkie osoby biorące udział w lidze zadecydują jak gramy. O ile na rozpoczęcie przyjdą ale to już ich sprawa .
Wysłany: 2008-09-21, 21:04
5 października wszyscy zapisani i chcący się zapisać do ligi są proszeni do sklepu smok na godzinę 15.00 ustalimy wszystkie zasady, reguły itd. Obecność zapisanych obowiązkowa !!! (Nie chce aby później było - Ja nie wiedziałem, Ja się nie zgadzam itd)