Teraz czytałem X-wingi: Myśliwce Adumaru. Spodobał mi się pomysł autora, by nie wprowadzać jako bohaterów całej Eskadry Lotrów. W poprzednich książkach z tej serii trudno mi było zapamiętać wszystkie nazwiska, imiona i przezwiska...
Wysłany: 2008-07-14, 01:40
Mam prośbę, polećcie mi serię lub jakieś konkretne tytuły z okresu przed mrocznym widmem i do (wraz z) okresem wielkiej czystki Jedi. Chodzi mi o historie o Jedi :P Mogą być komiksy i książki
Okres Wielkiej czystki to będzie "Coruscant Nights", z tym, że to jeszcze nie wyszło w Polsce. A przy tym z okresu przed "Mrocznym" może być "Darth Maul: Łowca z mroku", ale to jest biały kruk...
Jeżeli chodzi o książki przed "Mrocznym Widmem" to są, zdaje się 3. Te które wymienili Appo i Ki-Adi oraz "Maska Kłamstw" Jamesa Luceno która dzieje się zaraz przed MW. Jej bohaterami są właśnie jedi: Obi-wan i Qui-Gon. Książka w sumie taka sobie, czyta się dobrze ale specjalnie ekscytująca nie jest. Za to dobrze łączy się z MW. Co do komiksów, to lubię, czasem czytam ale ekspertem w ich dziedzinie nie jestem, więc wypowiadac się nie będę
_________________ Yeah, We are Fallen
Like the mourning sun
We're waking up
Wie ktoś może co się stało z Mrocznym przypływem III? Bo mam I i II a w spisie "Wektora Pierwszego" jest podany w przygotowaniach I jeszcze po cyklu "Młodzi Rycerze Jedi" jest kilka (8) książek, a nigdzie ich nie ma. Wycofali je przed wydaniem czy co?
Co do Mrocznego Przypływu III to to coś raczej nie wyszło. Mam wszystkie 19 tomów z Józkami i czegoś takiego nie ma. Co do książek po serii Młodzi Rycerze Jedi to sprawdzę i coś napiszę, chyba że mnie ktos wyprzedzi z odpowiedzią
_________________ Yeah, We are Fallen
Like the mourning sun
We're waking up