Strona Główna Star Wars Games
Polskie forum SW Miniatures, SW X-Wing oraz SW PocketModel

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload
Encyklopedia Ossus
Znalezionych wyników: 4
Star Wars Games Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Pytania o special ability: Missiles
Exar-Kuna

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 7525

PostForum: M: Zasady   Wysłany: 2009-04-26, 19:55   Temat: Pytania o special ability: Missiles
simo napisał/a:
czy acurate shot i missiles sie kombuja, czyli boba fett enforcer moze zaatakowac przeciwnika rakietami z acurate shotem?

Accurate Shot działa do ataków, a rakiety atakiem nie są(ponieważ nie wykonujesz attack roll)
Jakiś czas temu czytałem w opisie Jango BH na SWManagerze i tam pisał gość, że świetnym połączeniem są Missiles z Sniperem. Dziwne, bo snajper również tyczy się atakowania....
  Temat: Squeeze
Exar-Kuna

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 6151

PostForum: M: Zasady   Wysłany: 2008-11-04, 20:09   Temat: Re: Squeeze
Sajek napisał/a:
Moje pytanie dotyczy przeciskania się. Usłyszałem, że przeciskać można się (zakładając, że nie ma się Rigida) tylko przez przejścia o 1 pole mniejsze niż podstawka figurki, tzn large mogą przez przejście zajmującą długość 1 kratki, a huge przez przejście zajmujące długość 2 kratek. Czy to prawda?

I co się dzieje, w przypadku, kiedy huge nie mogą wyjść ze starter zone'a? Mój problem, czy zmienia się mapę?


1. Tak, masz racje. Można się tylko przeciskać przeż przejścia o 1 węższe od twojej podstawki.
2.Tia, Twój problem. Tzn. na turniejach powinno się grać na mapach legal in format, czyli np. taka Tatooine Alley nie jest legalna w żadnym, formacie poczynając od 100ptk., ponieważ nie ma tam jak operować Hugami, a nawet Largami.
  Temat: CE OBIEGO Z TCW
Exar-Kuna

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 2938

PostForum: M: Zasady   Wysłany: 2008-11-03, 19:41   Temat: CE OBIEGO Z TCW
nie. Każdy folower dostaje +4/+4, gdy w sześciu polach ma sojusznika, a to równica,bo np. Obi może stać na drógim końcu mapy a 2 JWM obok siebie i dalej dostają bonus.
  Temat: Rebel trooper, a Hoth trooper
Exar-Kuna

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 2476

PostForum: M: Zasady   Wysłany: 2008-10-16, 19:34   Temat: Rebel trooper, a Hoth trooper
Tak, bo to działa na rebel(jako frakcja) trooperów(czyli na tych, co w nazwie mają frazę "trooper").
 
Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,41 sekundy. Zapytań do SQL: 16