Star Wars Games
Polskie forum SW Miniatures, SW X-Wing oraz SW PocketModel

M: Zasady - Poisoned blade

DarthBinks - 2012-02-21, 12:19
Temat postu: Poisoned blade
Jak dokładnie to działa? Tekst jest dość niejasny.
Cień_2 - 2012-02-21, 20:43

No że jak atakujesz jednego przyległego to masz +10 dimejdżu. Jeśli żyjącego atakujesz to robisz save na 11. Jak trafisz to masz jeszcze 20 dmg ekstra. Fajne nie ;)
bastekkk - 2012-02-21, 21:09

Cień_2 napisał/a:
jeszcze

czyli razem 30 ? bo na to wygląda (tak sie tylko pytam, nie znam tej zasady w grze)

komix - 2012-02-21, 23:40

Generalnie to w przyległego masz zamiast 10 to 20 damage'a. Rzucasz save czy przy ataku zadajesz dodatkowe 20. Czyli łączenie 40.


Poisoned Blade
Q: If a character with Poisoned Blade gets a critical hit, would you double the 10 Damage from the card, or the 20
Damage from the ability?
A: Poisoned Blade changes the base Damage to 20 when adjacent, so that would be doubled to 40.
Q: Is Poisoned Blade optional? Can the character make a nonmelee attack when adjacent if there's a tactical reason to do
so?
A: No, it's not optional.
Q: Can other characters combine fire with a character when Poisoned Blade is in effect?
A: No. It's not clear in the rulebook, but a character making a melee attack is not allowed to combine fire even if it
doesn't have the Melee Attack special ability. This will be clarified in a future version of the rules.

Jakby jeszcze coś trzeba było wyjaśnić to piszcie tutaj

DarthBinks - 2012-02-22, 11:21

Aha, dzięki.
Cień_2 - 2012-02-22, 13:37

Czyli miałem rację, tak?
DarthBinks - 2012-02-24, 10:29

Chuba tak.

Pytanie też do Vengenance, czy puppet master może aktywować postać ze swojego squadu. W opisie jest "character", a nie "enemy".

komix - 2012-02-24, 12:12

Działa na swoich jak i przeciwników

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group