Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 94 Skąd: KielcePL/DoncasterUK
Wysłany: Nie 10 Maj, 2009 18:12
Az mnie kusi, zeby wrocic do aktywnej słuzby i przeciorac tych wszystkich młodych w GE po podłodze
Albo powkurzac opowiesciami, jak to ja, jako młody oficer w ich wieku, latałem juz na VSD
Kuszace, bardzo kuszące....
Szkoda, ze Yoshiego nie ma, przewróciłby sie chłopak w grobie na te wieści....
Czekamy... aczkolwiek podłoga może nie przejść co do latania... może szybko zacząłeś i się rozwinąłeś, ale dopiero gdy Imperium pozna mnie będzie wiedziało co to oficer idealny
Imperium Galaktyczne przypomina Republikę z filmów Lucasa. Wszystko jest ładnie poukładane, wszyscy są poukładani w szufladki rang i stanowisk. Protokoły zachowania się na ircu, forum, w grze -wszystko przygotowane i posegregowane. Porządek musi być. Sithowie generalnie w większości przypadków to farty (fart bo FS wyszło). Niski poziom RPG wśród większości graczy - niekiedy zdarza się że znajdzie się z 15 osób na scenariusz - sam biorę udział w kilku.
Ciemna strona mocy nie jest TAK ciemna jak być powinna - wszystko jest zbyt miłe i nie ma terroru imperatora bo on sam jest bardzo miły i pomocny. Generalnie dowództwo GE to grupa starszych kolesi znających się w realu i razem pewnie piją piwko opowiadając sobie jak to komuś zabrali kolejny system.
W niższych sferach toczy się bardzo aktywne życie - misje, scenariusze, wyścig promocji etc.
Generalnie lepiej być szeregowcem niż jakimkolwiek oficerem heh, dlatego prowadzę specyficzną grę która zapobiega prędkim promocjom - nie warto awansować - chyba że ciągnie cie posiadanie dużej ilości kredytów i latanie statkiem który nie daje XP wcale albo w ogóle nie latanie statkami tylko siedzenie w kwaterach i pilnowanie by cię ktoś nie aresztował.
Nie spotkałem się jeszcze z niczym szczególnym poza ekstremalnie rozwiniętą infrastrukturą protokołu zachowania. O ekonomii nie powiem ni słowa bo mi nie wolno ale jak każdy wie - jest dość postępująca.
Płacą? Płacą, płacą dobrze. Jest fajnie? Jak się ma dobrych dowódców.
Wysłany: Wto 28 Lip, 2009 23:30
Daos Bafley napisał/a:
Sithowie generalnie w większości przypadków to farty (fart bo FS wyszło).
Hehe, na poznanie rezultatu wcale bym nie liczył przed osiągnięciem odpowiedniej rangi/reputacji, chyba, że pogłoski są prawdziwe i Sith Order ma nie być już tak elitarny jak do tej pory (kiedyś brali tylko najlepszych, tych z niskimi facets po prostu zabijali). A teraz.. próbują rekrutować byle Dark Jedi.
A Random Sith napisał/a:
Allow me to briefly explain what you will be given, assuming your agreement-
- A capable Master (we have entirely filled high facets with several of our elders, if you are tired of low yield training)
- Immediate Lordship, and of course suitable garments
- Access to any and all Imperial equipment you require
Imperium Galaktyczne przypomina Republikę z filmów Lucasa. Wszystko jest ładnie poukładane, wszyscy są poukładani w szufladki rang i stanowisk. Protokoły zachowania się na ircu, forum, w grze -wszystko przygotowane i posegregowane. Porządek musi być.
Dla mnie Imperium wygląda tak, jak wyglądałoby w filmie, gdyby nie rządził nim pieprznięty Palpatine, który w zasadzie swoje Imperium miał za nic a obchodziło go tylko znajdowanie sobie fajnych uczniów, tylko na przykład Thrawn. A że ludzie są dla siebie mili na IRCu? Wina pomieszania IC z OOC.
Cytat:
Ciemna strona mocy nie jest TAK ciemna jak być powinna - wszystko jest zbyt miłe i nie ma terroru imperatora bo on sam jest bardzo miły i pomocny. Generalnie dowództwo GE to grupa starszych kolesi znających się w realu i razem pewnie piją piwko opowiadając sobie jak to komuś zabrali kolejny system.
No niestety - tu RPG musi nagiąć się do potrzeb gry. Gdyby Sithowie byli skur** sadystami, to mielibyśmy jeszcze więcej statków, którymi nie miałby kto latać.
Cytat:
Generalnie lepiej być szeregowcem niż jakimkolwiek oficerem heh, dlatego prowadzę specyficzną grę która zapobiega prędkim promocjom - nie warto awansować - chyba że ciągnie cie posiadanie dużej ilości kredytów i latanie statkiem który nie daje XP wcale albo w ogóle nie latanie statkami tylko siedzenie w kwaterach i pilnowanie by cię ktoś nie aresztował.
Heh... sprawdzałeś? Dla mnie osobiście latanie za expem jest dość marną rozrywką.
Cytat:
Płacą? Płacą, płacą dobrze. Jest fajnie? Jak się ma dobrych dowódców.